Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

İki beden büyük jean ceketler ve kimonolara yatırım yapın

İçinize ya da altınıza ne giyerseniz giyin, görünümünüzdeki en dikkat çekici parça her zaman ceket ve montlardır. Siz de es geçmeyin ve bahar aylarında muhakkak montlara yatırım yapın. Tabii, hangi model monta yatırım yapacağınız da çok önemli.
İşte detaylar burada!
Jean ceketler en zamansız trendlerden. Ancak bu sezon 90'lı yıllara ışınlanıyor ve jeanleri abarttıkça abartıyoruz. Üzerinize iki beden büyük gelen modelleri, geçtiğimiz sezon bolca giydiniz. Yeni sezon koleksiyonları ve stil ikonlarının sokak stillerini incelediğimizde, karşımıza extra large jean ceketler çıkıyor.
Yani bu çok bol formlara stilinizde muhakkak yer verin, havalı görünümünüzü güçlendirin.
Kısa modelleri de tercih edebilirsiniz ama ben şiddetle uzun olanları öneriyorum.
Yırtık ya da işlemelileri de göz ardı etmeyin.
Geçtiğimiz hafta Los Angelas'ta objektiflere yakalanan Selena Gomez'in stiline dikkat çekerim. Hem ceket, hem de pantolon olayında aynı kumaşı bir arada kullanmakla kalmayıp tonunu da tutturmuş!
Geçmişten günümüze kadar gelen geleneksel Japon giysisi kimono, iki sezondur en sevdiklerimiz arasında. Hatta girdiğiniz her ortamda kimonolar sizi şık ilan ediyor. İnanılmaz moda! Kimono ve biraz da pijama havasındaki ceketler, bahar aylarının vazgeçilmezleri arasında; hatta listenin ilk sırasına cuk diye oturuyor! Bu arada çiçek desenli, düz ya da herhangi bir renkte olanlardan tercih edebilirsiniz.

MİLİTER DETAYLAR
Herkesin gardırobunda militer bir parça olduğuna adım gibi eminim.
Yani bu askeri detaylı parçalardan sahip olmuş olmanız demek sıkı bir moda takipçisi olduğunuz anlamına gelmez.
Ancak biraz maskülen, biraz da maceraperest bir tarafınız olduğunu söyleyebilirim. Eğer 'Ben modanın askeriyim, moda benim yaşam biçimim' diyorsanız; komando desenli bir ceket muhakkak satın alın. Ayrıca bunu ben değil; trendler söylüyor.
Emel Ayaydın ve kızı Yağmur'un üzerindeki militer ceketlere bakın! Emel Ayaydın trendin hakkını vermiş, kızı Yağmur ise bir diğer ceket trendi bomber'dan yana kullanmış tercihini. İkisi de kabulümüz!
Hâlâ bir bomber ceketiniz yok mu? Olmaz! Bomber'lar hâlâ çok moda. Şimdilerde bluz, elbise, gömleklerde trendy olan omzu açıkta bırakan cutout kesimleri bomber ceketlerde de görüyoruz.
Biker deri ceketler ve oversize kesimli ya da blazer ceketler de bu ilkbahar stillere dahil edilebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA