Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Topuklu ayakkabı giymek bir sanattır!

Geçtiğimiz günlerde bir gece davetine katıldım. Bizim gruptaki kadınlar, pek havalı, pek alımlıydı. Ben de 'Kim, neyi, nasıl giymiş?' diye incelerken, gecenin sonunda çantalardan yedek, düz tabanlı sandaletlerin çıkarılıp ayağa geçirilmesine, süper topukluların ise çantalara yerleştirilmesine şahit oldum. Hem de üç ayrı kişide birden. Evet, gerçek buydu, birbirinden cesaret alan kadınlar, bu işi kuytu köşelere gitmeden, oturdukları yerde hallettiler; sandaletleri çakkıdı çakkıdı ayaklarına geçirdiler. Ahhh'lar, pofff'lar havalarda uçuşurken, ekşiyen yüzlere bir rahatlama geldi; bıraksan ayakkabısız çıkacaklardı mekandan.

İNCE TOPUKLU GİYMEYİN
Gelelim yedek ayakkabı taşımak yerine, topuklu ayakkabı giymenin püf noktalarına...
Rahat ve küçük adımlar atalım. Küçük adımlar ve dengeli yürüyüş ile daha az yorulacak, düşme tehlikesini de ortadan kaldırmış olacaksınız. Bu minik hareketlerle daha fazla adım atacak, ulaşmak istediğiniz yere aynı hızda ulaşacaksınız; bu da bir dip not ayrıca.
Zarif duruşunuzdan taviz vermemek adına, adımlarınızın tamamını yere basmak yerine önce topuğunuzu, sonra da parmak uçlarınızı yere basmalısınız. Yürüyüşünüz bu şekliyle zarif görünecek, topuklu ayakkabıyla rezil değil vezir olacaksınız.
Diğer taraftan dik durmaya ve yere bakmamaya gayret edin. Böylelikle düşme ya da bilek burkulması gibi riskleri de ortadan kaldırmış olacaksınız. Şunu da hayal edebilirsiniz: Önünüzde bir çizgi var ve siz o çizgiye bakmadan üzerinde yürüyormuşçasına hedefe doğru ilerliyorsunuz.
En önemlisi ayağınıza uygun olmayan modellerden uzak durun. Ayağınızı bazı yerlerden sıkan veya bol gelen modelleri kesinlikle giymeyin ki, hem sağlığınızdan, hem de güzel duruşunuzdan olmayın.
Ayakkabının ön kısmında dolgu olanlar, tamamı dolgu topuklular ve kalın, köşeli topuklu ayakkabılar hitler arasında. Yani birkaç sezon topuklu kullanımın en zor olduğu süper demode ince topuklulardan tercih etmeyin. Ayrıca bağcıklılar yerine, bilekten bağlamalıları tercih ederseniz, yine trendy bir adım atmış olursunuz. Ve mini topuklular günün her saati şık görünümüyle hayat kurtarıcı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA