Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bayramda gittiğiniz yerin iklimine göre giyinin

Yaz gibi bir sonbaharda, arada soğuk hava dalgasıyla havanız değişiyorsa; takılmayın.
Bayram tatilini yıllık izinle birleştirdiyseniz de oh ki ne oh!
Tabii uzun tatillerde en önemli husus bavul hazırlamaktır.
Her bölgenin ayrı iklimi, her iklimin farklı giyim ritüeli vardır. Siz şimdi neyle neyi kombinleyeceğinizi düşünüyorsanız, son dakikada yardımınıza yetiştiğimi umuyorum...
Dağ, tepe, bayır gezecek ya da cadde cadde dolaşıp yeni keşifler yapacaksanız; rahatınız ön planda olmalı.
Bir jean şort, tişört ve üzerinize giyeceğiniz, istemediğinizde belinize bağlayacağınız en bolundan oversize kesimli gömlek, en ideal seçim olacaktır. Bu kıyafeti düz tabanlı, sneakers ya da sandaletle kombinleyin. Güneş gözlüğünüzü, belki yağmurluğunuzu içine atabileceğiniz bir sırt çantası; hem kombinizle uyumlu, hem de kullanışlı olacak.
Sandalet giydiyseniz, havanın soğuma ihtimalini düşünerek, çantanıza bir çift çorap da koyun. Ne de olsa çoraplarla giyilen sandaletler, sezonun en hit stil öğelerinden.
Ege, Akdeniz gibi denizi olan bölgelerdeyseniz; marin ya da tropik temalı parçalar olduğu gibi, sonbahar dönemine gönderme yapan renklerdeki çiçekli tasarımlara görünümünüzde yer verebilirsiniz. Gömlek elbiseler, kimonolar, maksi elbiseler; denemeniz gerekenler arasında. Çantanıza koyacağınız mini bir hırka ya da şalla, gündüzden geceye romantik bir geçiş yapabilirsiniz.
Kıyafetinizi düz ayakkabılar, sandaletler ya da dolgu topuklularla kombinleyin.
Böylece hem şıklığınızdan, hem de rahatınızdan taviz vermemiş olursunuz.
Tatildesiniz ve hiç beklenmedik bir davet mi var ve bavulunuz da buna uygun değil; hemen en basic elbisenizin omzuna, şalınızı ön ve arkası sarkacak şekilde atın. Bir şal her ortamda hayat kurtarır, unutmayın.
Ayrıca, bir clutch da en spor görünümünüzü bile anında şıklaştıracaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA