Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bağzıbağlı’dan giyilebilir Masur’dan şık tasarımlar

Türkiye'nin en önemli uluslararası moda etkinliği Fashion Week Istanbul'un 10'uncu sezonu 12 Eylül'de başladı ve dün akşam sona erdi. Zorlu Center'da gerçekleşen ve tasarımcıların 2018 ilkbahar/yaz koleksiyonlarının görücüye çıktığı etkinlikte, en çok merak edilen defileleri sizin için gözlemledim...

Raşit Bağzıbağlı kendi tarzının dışına çıkmasa da, yeni koleksiyonunda yenilikçi bir havayı soluyorsunuz. Şov bir tarafa, giyilebilir tasarımlara yer verdiği koleksiyonda; ipek şifon, krep jorjet, tweed ve payetlere rastlıyorsunuz. Vücudu saran, transparan, seksi ve havalı kesimlerle göz dolduran tasarımlarda biraz 80'ler, biraz da 90'ların izleri var. Desen konusunda geometriye yer vermiş. Bu koleksiyonda sevmediğim nokta ise, payetli tasarımlardaki vatka olayı... Vatkayı birkaç sezon önce geride bırakmadık mı?

Özgür Masur tasarımlarını görünce şıp diye anlıyor, 'İşte bu Özgür Masur imzalı' diyorsunuz. Tasarımlarda tekrar yok ama detay ve kalıplarda benimsediği, o ulaşılmaz, gösterişli kadın imajını her daim veriyor Masur. Koleksiyonunda payetler, işlemeler, ipek şifonlar, transparanlar hakim. Bazılarında beli açıkta bırakan, bazılarında derin yaka dekolteleri, vücuda oturan kalıplar yerine bol kesimlere rastlıyorsunuz. Öte yandan yeşil tonlarını da sıkça kullanmış. Her zamanki gibi gösterişli şıklık anlayışından taviz vermemiş.

Mehtap Elaidi'nin tasarımları yine Mehtap Elaidi kokuyordu. 'Vov' demiyorsunuz ama içinde kendinizi iyi hissedeceğinizi biliyorsunuz. Fırfırlar, omuzu açıkta bırakan modeller, bol kesimlerle romantizm dorukta. Etnik desenlerin çizgilerle harmanlanması, papatya şeklindeki düğmeler, büyük çiçekli elbiseler, işlemeler ve canlı renklerle inanılmaz fresh ve tam da yaz havasında...

DB Berdan, yani Deniz ve Begüm Berdan'dan bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum... Şovuyla ve tasarımlarıyla Türkiye'de fark yaratan bir marka DB Berdan...



Sizi biriyle tanıştırmak istiyorum. Atıl Kutoğlu'nu tanımayan yoktur sanırım. Ancak tanımadığınız bir başka sanatçı var; Serdar Vural. Mimar ve make-up artist Vural ile 2010'da Atıl Kutoğlu'nun backtage'inde tanışmıştık. Defilede konsepte uygun makyaj eğitimi vermek için Almanya'dan gelmiş, kendisini ağzım açık izlemiştim. Bu sezon da yine Almanya'dan geldi ve bir kez daha hayran bıraktı kendisine.
Atıl Kutoğlu defilesine dönecek olursak... Ünlü modacı bu seferki koleksiyonunda; kaliteyi, özgüveni, keskin çizgileri asude bir romantizmle bağdaştırıyordu; tasarımlarında asi bir masumiyet vardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA