Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Anneannenizin giydiği elbise formlu gelinlikler çok gözde

Her yıl olmasa da, dönem dönem gelinlik trendleri de değişiyor. Peki bu sonbahar ve kış aylarında gelinlikler nasıl olacak, haberdar mısınız? Tüm detaylar burada!
Mekana göre gelinlik seçmek en önemli detay tabii ama gecede en az üç gelinlik giyme çılgınlığına kapılıyorsanız, kararınız kolaylaşıyor. Ancak bir gelinlikle geceyi tamamlamak istiyorsanız, trendlerin sadelikten yana olduğunu hatırlatırım. Günlük elbise havasındaki gelinliğinizi, gösterişli birkaç detayla harmanlamak sizi dönemin en modern gelini haline getirecek. Annelerimizin, anneannelerimizin fotoğraflarında gördüğümüz elbise formlu gelinliklerin romantik havasıyla dönemin en trendy gelini siz olabilirsiniz. Bu arada elbiseniz; mini, midi ya da bilek boyunda olabilir. Hatta bu özel gününüz için beyaz bir tulum bile tercih edebilirsiniz.
Omuzlar fora olacak ancak, burada asla straplez bir gelinlikten bahsetmiyoruz. Kayık yakalı ya da tek omuzlu bir modelle trendleri yakalayabilirsiniz. İlle de straplez diyorsanız, düğününüzü birkaç sezon sonraya ertelemenizi öneririm. rahatlık önemli
Gelin gibi süzülme deyimini bir tarafa bırakalı yıllar olmuşken, gelinler artık düğünlerinde deli gibi dans ediyor, zıplıyor, davul çalıyor, yerlerinde hiç oturmuyorlar. Bu durumda rahatlık en önemlisi. İçinde rahat edeceğiniz her model sizi içten içe güzelleştiriyor aslında. Prenses ya da kraliçe görünümlü gelinlerin modası çoktan geçti; bohem ve bir o kadar da şık olunabilir.
Bu yıl sırt dekoltesi yine revaçta. Ancak, gelinler hareketlerinin kısıtlanmasını istemiyorsa, aşırı sırt dekoltesini tercih etmemeli. Dekoltede dantel fazla yoğun kullanılırsa, gelin daha rahat edebilir.
Bele oturan ve belden sonra uçuş uçuş inen gelinlikler, gelini zarif ve şık gösterir.
Gelin çiçeği konusuna gelecek olursak... Tıpkı çiçekli saç aksesuvarlarında olduğu gibi, gelin çiçeklerinde de yaprak ve dalların ön plana çıktığını, çiçeklerin ise geri planda kaldığını söyleyebiliriz.
Ayakkabıda, minik veya kare formlu topukları tercih edebilirsiniz.
Ağır göz makyajı ya da koyu renk rujları bu sene kullanmıyoruz. Sağlıklı, pürüzsüz, ışıl ışıl parlayan ciltler ön planda olacak. Yoğun kirpiklerle delici bakışlar yaratmak yerine, masum bakan gözler için ten rengi göz makyajı yapıyoruz. Gold, kahve, şeftali ve bronz; makyajın ana tonları olmalı.
Gelin saçlarında ise; yapılı gibi duran saçlar bu sezon kesinlikle yok! Öylesine toplanmış gibi görünen, içinde cool bir hava barındıran doğal topuzlar, romantik örgüler revaçta. Duvak yerine şapkalar, çiçek ve yapraktan taçlar var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA