Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bir Nebahat Çehre olmak kolay mı?

Ünlülerin bikinili fotoğraflarına bakıp da ahkam kesmek kolay. Selülit, çatlak, göbek ve kalça muhabbeti yapan arkadaşları, önce ayna karşısına davet ediyorum.
Bir Nebahat Çehre olmak kolay mı zannediyorsunuz?
20'lik çıtır değilsen öyle göğsünü gere gere bikiniyle plajlarda salınmak kolay mı?
Emek istiyor emek.
Hem de acayip bir emek.
Hem parandan, hem zamanından çatır çatır yiyor güzellik. Kimse 'bu benim doğal halim' çekmesin.
30 yaşından sonra yok öyle bir doğallık.
Ben size söyleyeyim, kaba tabirle; poponu yırtacaksın.
Öncelikle sağlıklı beslenmeyle kafayı kırman gerek. Gazlı içecekler dışarı, alkol dışarı, sigara içmezsen çok çok iyi edersin.

KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN
Mesela; ben diyetisyenim Taylan Kümeli'ye haftada bir gitmezsem ayarı kaçırıyorum.
Her yediğimi yazıyorum. Yazmayınca yediğimi unutup yine ayarımı kaçırıyorum. Millet önüne geleni mideye indirirken, ben çantamda taşıdığım diyet yemeğimle yetiniyorum.
İstediğimde içki içemiyorum çünkü içki kalorinin kralı. Neredeyse sadece su ve yeşil çay içiyorum. Arkadaş grubumun uyuzu ilan edildim, iyi mi!
Uyku düzenine de dikkat etmek çok önemli. Gece uykunu almazsan 30 yaşından sonra yüzün gözün kayıyor. Sporsuz asla olmuyor.
Krem dünyasına hiç girmiyorum. Göz kremi, yüz kremi, popo kremi, el-ayak kremi...
Saç ve cilt bakımları, yüz masajı, pilatesi, ufak dokunuşlarla botoks, yüze vitaminler... Doğru makyaj, iyi bir kuaför...
Pek tabii ki aklımı kaçırmamak için gittiğim psikolog, enerji uzmanı vesaire, vesaire...
Ve bu iki-üç haftalık bir düzen değil, ömürlük bir düzen olmak zorunda. Çocuğun varmış, vaktin yokmuş falan sökmüyor yani. İpin ucunu bırakırsan tüm çaban anında çöpe gidiyor.
Yani demek istediğim 'güzellik' zor iş.
Önce ben diyeceksin, bencil olacaksın, o zamanı yaratacaksın, diyelim kimse seni günde bir saat yürümekten alıkoyamayacak. Çevreden gelen "Boşver, abartma" baskılarını göğüslemek için çelik gibi sinirlerin olacak.
Bu işler hiç kolay değil. Kimse kimseyi kandırmasın.
Yan gelip yatan, poposunu kaldırmayan kişi bir Nebahat Çehre olamaz, kıvıramaz bu işi. O kadar söylüyorum. Tercih sizin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA