Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Deniz Akkaya-Murat Varol ilişkisinden öğrendiğimiz 5 şey

Hep kendi başımıza gelenlerden öğrenecek değiliz ya... Gözlem denen bi' şey var, öğrenmenin sonu yok değil mi efendim... Misal Deniz Akkaya- Murat Varol ilişkisi; yüksek dozdaki iniş çıkışları, ayrılık ve barışmaları ile incelemek için ilginç bir ilişki.
Kızının önünde kendisine şiddet uyguladığı için aylar önce Murat Varol'a dava açan Deniz Akkaya, ifade vermeye gittiği mahkemede "Evet, Murat Varol eliyle ve kafama hoparlör fırlatarak beni yaraladı ama barıştık, şikayetçi değilim" demiş.
Anneannelerimiz yine yeniden haklı; 'İki kişinin ilişkisine üçüncü karışmaz evladım. Bak sonra bir bakmışsın sen suçlu olmuşsun.' Deniz Akkaya-Murat Varol ilişkisi de aynı böyle bence. Kendi kendilerine kapışıp, ortalığı birbirine katıp, ayrılıp sonra yine barışıyorlar. Onlara akıl vermek, dertlerini dert edinmek, onları desteklemek, ayırmaya çalışmak falan boşa vakit kaybı. Bakın görün yine barışıp ilişkilerine Dolby Digital seviyesinde devam edecekler.
Gelelim anneannelerimizden ikinci özlü söze: 'İlişkinin suyunu çıkartmayacaksın, yüz göz olmayacaksın evladım.' Eh tabii ki. Buradan görünen; Deniz-Murat ilişkisinin çoktan 'yüz-göz olma' modunun zirvesine yerleştiği. Onlar mutluysa bu bizi ilgilendirmiyor elbette ama şu hal hoş mu? Değil. İdeal dediğimiz ilişki kıvamı mı? Hiç değil.
Sağlıklı bir ilişkinin temeli nedir? Saygı elbette ve birlikle avaz avaz bağırmadan, birbirini suçlamadan konuşabilmek. Tutku devreye girince ayarlar bozulabiliyor tabii. Ve fakat daima saygı, en önemlisi saygı.
Bazen affetmek, razı olduğun anlamına çekilebilir ve affettiğin kişi eylemlerine dokuz kaplan gücünde devam edebilir. O zaman bazen en iyisi, sınırı çizmek ve karşındakine kapıyı göstermektir. Bak yoksa sonra burnun çamurdan çıkmaz. Olayların ardı arkası kesilmez.
Kararlı ve tutarlı olmak şart! Bir öyle bir böyle davranırsan kimse sana güvenmez, inanmaz. İkili ilişkine devam edeceksen, sorunlarını kendi aranda çözecek, başkalarını dahil etmeyeceksin. Eğer zarar görüyorsan ve bitireceksen de bir kerede bitireceksin. Sonra biz barıştık, üçüncü şahıslar bizim ilişkimize ne karışıyor diye isyan edemezsin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA