Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Erkek odundur odun kalacak!

Arayacak mı, aramayacak mı? Ben arasam mı? Neden aramıyor? Benden hoşlanmıştı ama niçin kayboldu? Ay resmen buharlaşıp uçtu adam ya! Korktu herhalde... (Öcü müyüm neyim!) Yok, bu adamın kendine güveni yok... Neden böyle davranıyor anlamıyorum. Benden hoşlanıyor gibiydi, ne oldu şimdi? Düzelir mi? Geri döner mi? Dönmezse bu denklemdeki süzme salak ben miyim? Benim neyim eksik ki? Neden o kız?
Bakınız kafamızda deli sorular; kolayca çözemiyoruz. Çünkü konu erkekler ve biz onları bir türlü anlayamıyoruz.
Çok konuşulan 'İstanbul Erkeği' kitabının yazarı İlker Özmestçi, geçtiğimiz günlerde sahaya yeni ürünü 'Bittin Oğlum Sen'i sundu. Bu kez İlker kahramanımız oluyor, erkeklerin şifrelerini açıklıyor, kafamızdaki cevapsız soruların yanıtlarını veriyor, biraz da biz kadınlara 'Ablaaa kendinize gelin!' diyor. Ee bu fırsat kaçar mı, kaçmaaz! Hemen buldum İlker'i ve "Kop Nişantaşı'na gel, sokaklarda yürürken sana soracak sorularım var. Kızlara hizmette kusur olmaz" dedim.
İlker'e ilk sorum belli: Kadınlar adına soruyorum; o kedi buraya niye gelmiyor?
"Kadın, ilişkinin içinde çok boğuluyor. İlişkiyi didikliyor, adamı didikliyor, telefonunu didikliyor, nereye gideceğini didikliyor. Kendini de yoruyor, ilişkiyi de yoruyor..." diye cevap veriyor.
"Aaaa yok aslanım, ben bu oyuna gelmem! 'Didikliyorsunuz' lafı, tipik erkek ortam ayarlama lafıdır. Ben onu yemem! Sen bana en iyisi erkekler hangi kadınlardan korkar, onu anlatıver de şu 'Benden korktu' mazeretimiz düşsün artık gündemden" diyorum. Erkekler; farklı, güzel, dikkat çeken kadınlara yaklaşmaktan genellikle korkarmış. Bizim çirkin şansı dediğimiz şey aslında; erkeğin, güzel, havalı, başarılı ve kendinden fazla emin kadınlar tarafından reddedilme korkusuymuş! İlker diyor ki, "Ben genelde ortamdaki güzel ve farklı kıza giderim çünkü ona yanaşan olmaz." Zeki çocuk!
Erkeğin korkmaması için ne yapmak lazımmış peki: İlk tanışmada hafif sıcak durmak, gülümsemek, jestleri kullanmak ama mesafe koymak... Ayrıca göz temasını bir tık uzun tutup adamı rahatlatmak...
Fakaat....
Kural 1: Erkek, ilişkisine emek harcamalıymış. Hazıra konmaları yasak. Oturup o telefonun gelmesini bekleyecekmişiz. Öyle 'Yıl 2016; o aradı, ben aradım diye bi' şey mi var?' kafasına geçersek, adamın avcılık merakını öldürürmüşüz.
Kural 2: İlişkinin başında da, ortasında da, devamında da gizemli olmamız gerekirmiş. Öyle adama her şeyimizi anlatmak, duyguları dökmek yokmuş. Ne kadar gizem, o kadar ilgiymiş.
Kural 3: İlişkiyi hayatının merkezine almayacaksın; arkadaşlarını, aileni, işini ihmal etmeyeceksin. Erkek, senin odağın olduğunu anladıkça uzaklaşır ve ilgisi azalırmış. Tabii burada adama tamamen ters davranmaktan bahsetmiyoruz yani.
Kural 4: Sabırlı olacakmışız; sabır, sabır, sabır...
Kural 5: O kedi buraya gelecek mi? Bir hafta içinde aramıyorsa gelmeyecekmiş. Kızları toplayıp zirve yapmaya, teoriler üretmeye, her lafın, bakışın altında anlam aramaya gerek yokmuş. Erkek isterse ararmış, nokta!
Gelelim aldatma meselesine... Bir kez daha aynı cümleyi duyup çıldırıyorum. "Aldatmayan erkek yoktur Ayşeciğim... Belki korktuğu için aldatamaz ama ortamını yakalarsa golünü atar" diyor İlker. Öfffff... Bir de çapkınlığın nasıl zor bir zanaat olduğunu anlatıyor: "Bakımlı olacaksın, para kazanacaksın, işinde iyi olacaksın, kadınları idare edeceksin, nasıl davranacağını bileceksin, gezmeyi bileceksin, spora gideceksin, ortama hakim olacaksın..."
Ahh çok üzüldük! Bu arada ekliyor İlker: "Çapkın erkek arayış içindedir, kendisini yönetecek bir kadın arar ama çok kadın tanıdığı için bir türlü teslim olmaz."
Ben de ona kadın olmanın zorluğunu anlatıyorum. Güzel olacaksın, kendine bakacaksın, diyet yapacaksın ama iştahsız ve uyuz da görünmeyeceksin, para kazanacaksın, eğlenceli olacaksın, evi idare edeceksin, manikürü-makyajı ihmal etmeyeceksin, adamın şapşallıklarına göz yumacaksın, sabırlı olacaksın... Hee bir de gizemli olacaksın, yok yaaa! Bunları yapınca, TV karşısından kalkmayan göbekli adamları değil, Brad Pitt'i istiyorum ben de! İlker biz kadınlara şunu tavsiye ediyor: "Bir kadın, adamı bir yemekte anlar. Yemeği ısmarlamasından, hesabı ödemesinden, sohbetinden, servis elemanlarına tavrından... Ama kadınlarda 'ille de ben onu adam ederim' inadı var. Bırakın ya, erkek 7'sinde neyse 77'sinde de odur.
Erkek odundur, odun kalacak ancak birazcık yontulabilir."
Tabii tüm taktikler aşık olana kadar geçerli. İlker diyor ki, "Aşık kadın taktik yapamaz; planlı hareket ediyorsanız, o adama aşık değilsiniz. Aşk varken, tüm oyunlar iptal olur."

AYRILDINIZ VE ONU GERİ İSTİYORSUNUZ...
Sakın aramayın.
Arkadaşlarını da aramayın, onun olduğu yerlere gitmeye çalışmayın.
Hayatınızın merkezine kendinizi, arkadaşlarınızı, işinizi koyduğunuzu belli edin ama bunu sosyal medya şovuna dönüştürmeyin.
Mesajınız net olsun; hayatım sensiz de güzel, ben böyle iyiyim.
Adama mesaj vereceğim diye bir sürü erkekle görülüp işin gazozunu kaçırmayın.
Ağıtlar yakmayın; üzüldüğünüzü, özlediğinizi anlamasın. Eğer sizi seviyorsa iki havalanıp, pişman olup geri gelecektir. Gelmezse de geçmiş olsun. Yola devam...

HANGİ ERKEKLERDEN ADAM OLUR?
Kadını dibine kadar hissedebilen, kadın ruhunu seven
Söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutan
Kadının sadece söylediklerini değil, söylemek istediklerini de anlayan
Şaklabanlık değil ince espriler yapabilen
Kadına sahte maçoluk ve kıskançlıklarla sahip olan değil, bütünüyle sarılan
Kendini para, kariyer, yakışıklılık, aile gibi tek bir özellikle var eden değil, bütünüyle geliştiren
Yılışık ve yüzsüz değil hafif utangaçlığı olan
Gözleri fıldır fıldır etraftaki kadınları tarayan değil, sizin gözlerinizin içine bakan
Yalandan değil, sımsıkı sarılan
Sorunlarınızı anlattığınızda sizi dinleyip 'Haklısın' ile cümleye başlayarak önerilerde bulunan
Ne olursa olsun gerçekten yanınızda olan, kaçaklardan olmayan
İlişki durumunu kimin sorduğuna bağlı olarak değiştiren değil, gururla 'Aşığım' diyebilen erkeklerden adam olur. Gerisini boş verin.

İLKER ÖZMESTÇİ'DEN KADINLARA TAVSİYELER
Erkekler topuklu ayakkabı sever, ille de topuk!
Erkekler hafif dekolteleri sever, vücudu saran kıyafetleri seksi bulur.
Erkekler, başka insanların yanında eleştirilmeyi sevmez.
İlişkin hakkında başkalarıyla konuşman erkekleri çok kızdırır ve soğutur.
Fazla makyajdan ve kuş yuvası topuz saçlardan nefret ederler.
Erkekleri kendiniz gibi sanmayın; onlar çocuktur.
Erkekler asla değişmez, onları değiştirmeye çalışmayın. Çalışsanız bile bunu ona belli etmeyin.
Sevgili seçerken balıklama atlamayın! Hayatınıza uygun mu, tarzlarınız uygun mu, beraber uyumlu olabilir misiniz, aileleriniz uygun mu, istediğiniz gibi bir yaşam sürebilir misiniz; bunlara dikkat edin ve acele etmeyin.
Tutarlı olun; 100 kere trip atıp sonra onu affederseniz bir değeri kalmaz. Rest bir kere çekilir, tam çekilir.
Aldatan erkeği yakaladıysanız ve bunu ona söylediyseniz ayrılın, bir daha barışmayın. Bir kere aldatıp yakalanan ve affedilen, yine yapacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA