Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Garden Sale ve Funda’nın çantaları

İstanbul'da ardı ardına gelen etkinlikler, sosyalleşmeyi seven bünyeleri coşturuyor.
Aslında bu etkinliklerin en güzel yanı; çevreye yaydığı 'hayat devam ediyor', 'eve kapanmak yok', 'küsmek yok', 'bakın neler neler yapılıyor' mesajları...
Umut veriyor, heyecan katıyor, gülümsetiyor, moral depolatıyor, yeni insanlarla tanışmamızı sağlıyor, bilmediklerimizi öğretiyor... Ee daha ne olsun canım...
Makarna festivali, kahvaltı festivali, pizza festivali derken; geçtiğimiz hafta sonu Maçka Küçükçiftlik Park'ta Garden Sale vardı. Hava da yazdan kalma ve ceketleri evde bırakacağımız kadar güneşli olunca kızlarla kalkıp gittik. İyi ki de gitmişiz; içimiz açıldı, günümüz şenlendi.
(Biletinizi kapıdaki gişeden ya da Biletix'ten alıyorsunuz canlar.)

TASARIM, MÜZİK, ALIŞVERİŞ
Neydi Garden Sale'de olan? Tasarım, müzik ve alışveriş şenliği... Tişörtlerden ceketlere, çantalardan takılara ve objelere yerli tasarımcılar kurdukları stantlarda ürünlerini indirimli özel fiyatlarıyla satışa çıkarttılar. Sadece o kadar değil, benim gibi el becerisi zayıf katılımcılar için atölyeler de yapıldı. Yiyecek, içecek stantları da kuruldu. (Organik yiyecekler candır) Minderler çimlere atıldı, gel keyfim gel. Ve tabii ki müzik... Sokak müzisyenleri ve caz sanatçıları, şenliğe katılanlar için konserler verdi.
Gram kusur aramaya gerek yok; olayın kişinin ruhuna kattığı şenlik havası, üzerimizden attığı uyuşukluk hissi yeter. Stantları gezerken bir baktım bizim sinemadan sorumlu yaramaz kızımız Funda Karayel, beyaz elbisesi ve elinde yelpazesiyle (Funda'nın içi yanmış sanırım) koşarak geldi.
Geçtiğimiz yıl bu zamanlar, el yapımı çantalara merak sarmıştı.
Sonra azmetti, o kadar haber koşuşturması içinde işi büyüttü ve atölye kurdu. Röportaj kasetlerinden, şarap mantarlarından, şekerlerden ve daha çeşitli malzemelerden el çantaları yapmaya başladı. Markasının adı The Last Eight. Gördüğünüz gibi; istersen dağlar dağlar, yerinden oynar oynar.
Şu hayatta 'vaktim yok, yetişemiyorum' diye bir şey yok; üşengeçlik ve programsızlık var, değil mi? Baktım Funda da Garden Sale'de yerini almış, çantalarını satıyor. Keşke bu tip bir becerim olsaydı da ben de katılsaydım.
Neyse efendim, gelelim yazıyı bağlama bölümüne. Eğer geçen hafta sonundaki Garden Sale'i kaçırdıysanız, 10-11 Ekim'de tekrarı yine aynı yerde, yani Maçka Küçükçiftlik Park'ta kurulacak.
Haberiniz olsun.
Bu haftanın bombası ise; 6-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Kahve Festivali ve yine Maçka Küçükçiftlik Park'ta. Yıllarca kaderini beklemiş Maçka Küçükçiftlik Park, nihayet görevini yapıyor. Aman kahve festivalini kaçırmayın. Ben ilk gün sabahtan oradayım, geçen sene bayılmış, doyamamıştım.
Bir yıldır bu festivali bekliyorum da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA