Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

1 saniyede 3D animasyon karakterine dönüşebilirsiniz

Ah teknoloji, sen bize neler ediyorsun, aklımızı başımızdan alıyorsun. Benim büyümeyi reddeden, 36 yaşında kaykayın üstünden inmeyen, eğlenceli arkadaşım radyo programcısı-DJ Yasemin Şefik, "Ayşe süper bir yer buldum, üç boyutlu animasyon filmimizi yapacaklar. Hadi gidelim mi?" diye sorunca cevabım net oldu: "Hemen yarın sabah gidelim."
Efendim dünyada bu teknolojiyi sunan beş yerden biri olan şirketin adı ICONIC. Beşiktaş Akaretler yokuşunda bir binanın giriş katında bir daire.
İçeri giriyorsunuz, sağ tarafta bir oda var, odanın ortasında işaretlenmiş bir yer, pozunuzu orada vereceksiniz. Etrafınızda sizi her açıdan çeken, itinayla yerleştirilmiş 100 tane fotoğraf makinası.
İşiniz sadece bir saniye. Size gösterdikleri noktaya bakıyor, bacaklarınızı omuz genişliğinde açıyor, elleriniz yere bakacak şekilde kollarınızı hafifçe kaldırıyorsunuz. Gülümseyin! Şıp! Bitti. Bütün yapacağınız bu!
Gerisi ICONIC ekibine kalmış. Peki neler yapılıyor bu 100 kameralı, üç boyutlu tarama işlemiyle?
Reklam filmleri ve filmler için oyuncuların animasyonu yapılıyor. Taklalar attırma, yerden yere vurma, uçma, zıplama; artık konu için ne lazımsa.
Siz de 'Çok param var, ben de kendime animasyon film yaptıracağım' diyorsanız, buyurabilirsiniz. Bir de 3D heykelinizi yaptırabiliyorsunuz. Aileler, sevgililer, arkadaşlar; beraber harika heykeller yaptırmışlar. Şu anda bir küçük heykelcik yaptırmanın bedeli; 750 lira.

ROMANTİK HEYKELCİK
ICONIC'te birkaç ünlü heykeline de denk geldim. Mesela futbolcu Muslera ve eşi, hatıra olsun diye dans ettikleri romantik heykelciği yaptırmışlar. (Bkz: foto), müzisyen Koray Candemir gitarıyla, spora düşkün oyuncu Sarp Levendoğlu da boksör tiplemesiyle heykelini yaptırmış.
Duyduğuma göre oyuncu-senarist Gupse Özay'ın Aralık'ta vizyona girecek filmi 'Görümce'de de bu teknik kullanılmış.
Sonra duymadık, bilmiyoruz demeyin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA