Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

SJP’dan yeni dizi Divorce

Bugünün 35 yaş üstü modern şehirli kadınlarının dizisi bellidir: 'Sex and the City'. Tamamdır, cuktur, modeldir, komiktir, duygusaldır, kadın arkadaşlığının kılavuzudur. İlişkiler üzerine yazılar yazan, ayakkabı ve New York delisi, kıvırcık saçlı 'Carrie Bradshaw' (Sarah Jessica Parker) ve üç kadın arkadaşının, karmakarışık şehir hayatında aşkı aradığı dizinin bölümlerini kaç kere izlemişimdir bilmiyorum.
Sarah Jessica Parker'ı (SJP) stil ikonu, 'Sex and the City' kızlarını ise hayatımızın kahramanları yapan bu dizinin 94'üncü bölümle 2004'te final yapmasının ardından, 'Acaba SJP bir daha televizyon dizisi yapacak mı?' diyorduk. Derken SJP, 12 yıl sonra 'Divorce' yani 'Boşanma' ile karşımıza çıktı. Aslında dizinin konusu çok ideal; 12 yıl aradan sonra SJP, boşanmak üzere olan bir kadını oynayabilir, hem de en komiğinden, en tatlısından... Üstelik 'Sex and the City' takipçilerinin de başına gelen aşktan nefrete ve bıkkınlığa geçen ilişkilerin dizisini çekebilir, konuyu enine boyuna masaya yatırabilir diye düşündüm.



'CARRIE' GERİ DÖN!
Yarım saatlik ilk bölümü, sanki kahramanım 'Carrie Bradshaw'un 12 yıl sonraki halini bulacakmışım beklentisiyle izlediğimi itiraf ediyorum. Tabii bunlar sadece benim beklentim; ne 'Carrie'si? Diyeceksiniz ki 'Ayşe, SJP ömrünün sonuna kadar 'Carrie'yi oynacak değil ya!' Haklısınız ama hayran tayfasına laf geçmiyor işte; ben hâlâ 'Carrie'mi geri istiyorum.
Gelelim dizi yorumuma... Pazartesi akşamları 19.30'da Digiturk ComedyMax kanalında yayınlanan 'Boşanma'da, Sarah Jessica Parker ('Frances'); Thomas Haden Church (kocası 'Robert'), Molly Shannon ('Diane') gibi güçlü oyuncularla başrolü paylaşıyor.
Dizinin hikayesi; birbirlerinden uzaklaşmış, ilişkilerindeki heyecanın yerini karşılıklı gıcık kapmalar almış çiftimizin, boşanma noktasına gelişi... Yani yabancı olmadığımız haller... SJP'nin oynadığı 'Frances', giydiği kıyafetlerle hiç de stil ikonu olacak gibi değil. İlk bölümde New York sokaklarından da eser yok! (Carrieeeeeee!!!!!)
Açıkçası 'Sekiz yıllık evlilikten sonra, insan nasıl kocasının kafasını patlatmayı isteme seviyesine gelebiliyor?' sorusunu kafalara çakan 'Boşanma'nın, komedi kategorisine girdiğini söyleyemeyeceğim. Gayet karanlık, fenalıklar bastırıcı, SJP hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak gibi duran bir dizi. Yine de onun için çiğ tavuk yeriz, birkaç bölüm daha bakalım bakalım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA