Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bir mola alsan iyi olur

Her şey üst üste gelirmiş; iyisi de, kötüsü de... Bunu; pozitif enerji pozitif enerjiyi, negatif enerji de negatif enerjiyi çeker diyerek çekim yasasına da bağlayabiliriz. Ve fakat bazen gerçekten her şey ama her şey, serçe parmaklardan tutuşup halay çeke çeke sana doğru gelir. Ve sen günü kurtarmaya, idare etmeye, alttan almaya, görmezden gelmeye çalıştıkça daha da katlanarak gelir. İnattır her şey sana bazen.
Gerçekten yapman gerekenleri yapamadığını fark edersin. Sabah kalktığın andan uykuya gidene kadar oradan oraya sürükleniyorsundur sanki.
Mecburiyetler, yapılması gerekenler, buluşulması gerekenler, çözülecek sorunlar, arkadaşlar, ev ve iş derken, iliğine kemiğine kadar tükendiğini hissedersin.
Aslında gitmek istemediğin yerlere gittiğini, yemek istemediğin yemekleri yediğini, hiç eğlenmediğin eğlencelerde dans ettiğini, konuşmak istemediğin konuları tartıştığını, esasen umrunda olmayan kişilerle ve olaylarla boğuştuğunu fark edersin.
Üretemezsin, adam gibi düşünemezsin, film izlesen/ kitap okusan odaklanamazsın, kızgınsındır ama neye... Birilerini suçlamak kolay ama yanlıştır bilirsin ve acil halledilmesi gereken bir terslik vardır.
Öyle bir noktaya gelirsin ki; daha kolay sinirlenirsin, daha çok evde kalmak istersin. Sürekli hastalanırsın; ya başın ağrır, ya grip, ya nezle, ya belin/boynun tutar, şikayet edersin. 'Bu hayat hiç de benim hayatım gibi durmuyor' duygusu salınır bünyene. Kendinle bağın kopmuştur; sanki bedenin bu yakadadır, ruhun ise karşıda.
İşte tam da o anda rutin hayatında mola alman gerekir, iki günlüğüne bile olsa... Dünyanın öbür ucuna gitsek bile kafamız ve kalbimiz bizimle gelir ama yine de bulunduğun şehirden uzaklaşıp kendine dışarıdan bakmak daima iyi gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA