Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kız kıza sosyal medya kafası

Sistemin Instagram'dan farkı yok. 'Pudra' yazıp uygulamayı akıllı telefonuna indiriyorsun, sonra üye oluyorsun. Buradaki fark; üyeliğini cep telefonu numaranı girerek yapman. Yani yumurta kafalık yapamazsın; adın sanın ortada...
Sonra uygulamanın içinden kendine bir hesap oluşturuyor ve takibe başlıyorsun. Instagram'daki gibi fotoğraflar yüklüyorsun. Karşılıklı beğeniler yapıyorsun. Pudra; kızlar arasında sosyal medya namına bu yılın yeni trendi. Eh biz de geri kalmadık, girdik tabii...
En önemli özelliği, sadece kızlara özel olması, dışarıdan bakılamaması. Kötü mesajlar yazmak, kavga etmek, hakaretler savurmak yasak.
Zaten Pudra üyelerinin bu taraklarda da bezi yok.
Pembe bir hal söz konusu... İnanmazsınız ama herkes herkese bayılıyor, herkes herkesi seviyor, övüyor, alkışlıyor, destek veriyor. Teşekkürler, canımlar, cicimler, 'harikasın'lar, 'maşallah'lar havalarda uçuşuyor. Alice Harikalar Diyarı ve Pollyanna merkezi... Kötü bir söz söylersen, herkes odasına saklanıp ağlayacak gibi...
Sosyal medyada paralanmaya alışmış kitle için büyük bir şok yani.
Instagram'ın çekişmeli, erkekli, DM'den yürümeli ortamına girmek istemeyen kızlar burada toplanıyor. Ha DM, yani direkt mesaj demişken; Pudra'da direkt mesaj yok.
1.5 aydır Pudra'yı kullanan biri olarak şunu diyebilirim ki; manikürsüz eller, pedikürsüz ayaklar, fazla kilolar, makyajsız yüzler burada hiç sorun değil.
Başka biri gibi davranmak zorunda kalmıyor, 'İyi çıkmış mıyım?' derdine düşmüyorsun. (Şu Instagram'ın bizi soktuğu derde bak!)
Pudra kızlarının favori üçlüsü; yemek, diyet ve alışveriş fotoğrafları. Öyle pudra pudra, pembeli, neşeli, bol motivasyonlu, çiçekli, böcekli, sevgi sözcüklü bir ortam... Pek tatlı ve iç rahatlatıcı.
Twitter ve Instagram'ın eleştirisi yüksek, yorucu, kavgacı, kalıpçı dünyasından sonra, kızlar Pudra'ya sığınmaya başladı haberiniz olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA