Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Guruluğun 7 şartı

1. Önce dikkat çekici bir hikayen olacak. Artık rüyanda ak sakallı dede mi gördün, büyük bir sıkıntı mı atlattın, Uzakdoğu'da bir guruya gittin de dünyan mı değişti, kurumsal hayatını bırakıp arabanı mı sattın, mutsuz evliliğini mi bitirdin; neyse ne... Önemli olan; 'İnanmıyorum!', 'Hadi yaaa!' dedirtecek bir yolculuk hikayenin olması.

2. Erkeksen sakalı uzatacak, beyaz gömleği, rahat pantolonu alacak, mistik kolyeler ve yüzükler takacaksın. Kadınsan, yine açık renk ve bohem giyim vazgeçilmezin olmalı. Bir-iki Hint takısını da unutma tabii... Saç olayı da şöyle: Erkeklerde ya kel ya da uzun saç... Kadınlarda da illa farklı renkler; turuncu, mavi, simsiyah...

3. Gözler, bu işin olmazsa olmazı... Sana soru sorulduğunda uzaklara bakacak, gözleri daldıracaksın. Aniden duvara bakmalar, 'Düşünüyorum bekleyin' havaları da önemli. Gözlerinin rengi mavi ya da yeşilse 2-0 öndesin. Olmadı lens diyorum.

4. Ses tonu, guruluk yolunda çalışılması gereken bir konu. Dingin, ağır ağır, kısık kısık konuşacaksın. Öyle bağırmalar, telaşlar, heyecanlar yok. Gurusun sen, kendine gel!

5. Sana gelen kalbi kırık, yardım arayan, dertli ve çıkmazda kişiye, hayatın ve evrenin onu sana getirdiğini söyleyeceksin. En doğru zaman bu zamanmış; artık o da arınmaya hazırmış gibisinden... Böylelikle bu karşılaşmanın evrenin bir armağanı olduğunu zanneden arkadaş, seni bir başka benimseyecek.

6. Her soruya anında cevap vermeyeceksin. Zaten her sorunun cevabını da bilmiyorsun. Ama bunu, ağzından çıkacak iki kelimeyi hevesle bekleyenlere çaktırmayacaksın. O yüzden formülün şu: Sana soru sorulunca duracaksın, gözlerini daldıracaksın, sonra alternatif cevapların şunlardan biri olacak: 'Ben söylemeyeyim, sen içine sor', 'Zaman sana gereken cevabı verecek', 'Geçmişe takılma, gelecek için endişelenme, anda kal', 'Akışına bırak', 'Vakti gelince anlarsın.' Karşınızdakine tam bir cevap vermemekle birlikte, bir daha size bu soruyu sormasını engellemiş oldunuz. İşte bu!

7. Yanınıza her lafınıza başını sallayan, onun hayatını nasıl değiştirdiğinizi anlatan iki kişiyi de aldınız mı; mumunuz, tütsünüz, uğurlu objeleriniz de hazırsa tamamsınız. Hadi bakalım siz hele buradan başlayın; sonra internetten birkaç cümle okursunuz, Mevlana, Dalai Lama, Osho falan derken bünyeyi iyice kaptırırsınız, gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA