Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

60 bin 500 TL’ye gözlük isteyen?

'Aaaaa! Bu paraya güneş gözlüğü mü olurmuş?' diyemeyeceğim çünkü gördüğünüz gibi oluyor. Çeşme'de bir plajda 220 TL'ye burger oluyorsa, lahmacunun adedi 85 TL'ye satılabiliyorsa, adedi 40-50 bin TL'den çanta koleksiyonları yapılıyorsa; 60 bin 500 TL'ye güneş gözlüğü de olur.
Olur da takması nasıl olur, işte onu bilemiyorum. Durumum yok, dumurum çok canım.
Makara bir yana, Bodrum Palmarina'da geceyarısı arabamın gelmesini beklerken, karşı köşedeki gözlükçüde elinde purosuyla, gözlük deneyen Kenan Erçetingöz gözüme çarptı. Merak bu ya; gidiverdim yanına, "Kenan Abi bu saatte alışveriş yaparım diyorsun, öyle mi?" dedim.

ÜÇ DİLDEN ÇEVİRİ YAPAR MI?
Almış eline bir güneş gözlüğünü eviriyor, çeviriyor. Sonra "Ayşe, sence bu gözlük ne kadar?" diye sordu. "Ne kadar abi?" dedim. "60 bin 500 TL" dedi. Ben de ne yapayım, "Yoook canım!" dedim.
'Ucuzsa candır, kıyafet dediğin geçici heyecandır' fikirli moda vizyonuma göre, elimizde tuttuğumuz nesne, altı üstü siyah bir gözlük yani.
Hemen markasına baktım: Chrome Hearts. Tamam anladık; amblemi som altın, el yapımı, ömür boyu garantili ama finalde gözlük işte. Unutursun, düşürürsün, kırarsın. 60 bin 500 ne? Acaba arkadaş üç dilden simultane çeviri de yapabiliyor mu? Ya da hologram olaylarına girebiliyor mu?
Tezgahtar o kadar heyecanlı ki; "Dünyada beş tane var, Türkiye'de de tek" diyor. 'Tek tek ağardı bak saçlarım tek tek' diyerek halaya durmak istiyorum.
Bu arada öğrendim ki, koleksiyondaki 40 bin TL'lik bir modeli, geçenlerde Rus bir kadın satın almış. Kenan Abi'yi gözlüğe hayretle bakarken bırakıp söylene söylene eve gittim. Küçük de bir araştırma yaptım.
Efendim, 1988 yılında motosiklet tutkunu Richard Stark, birkaç arkadaşıyla Chrome Hearts'ı kurmuş. Başta motosiklet kullananlar için deri kıyafetler ve aksesuvarlar yaparak başlayan maceraları, sonrasında Hollywood filmlerine kostümler yaparak büyümüş. İş; lüks aksesuvarlar, gözlükler, deri mobilyalar ve kıyafetler üretmeye kadar varmış.


Chrome Hearts markalı gözlük, tüm dünyada sadece beş adet üretilmiş.

O NASIL BİR YÜZ?
Ünlülerin markayı sevmesiyle de, isimlerini dünya çapında duyurmuşlar. Özellikle kolyeleri, yüzükleri ve bileklikleri, cool moda tutkunlarının dünyasında zirvede. Gözlüklere gelince; onlar gözlük değil, mücevher...
Zenginin malı züğürdün çenesini daha fazla yormasın. Benim asıl merakım; dükkanların boş kaldığı, esnafın 'işler kesat' çektiği Bodrum'da, bu gözlüğü kimin alacağı. (Kısmetse bir Rus ya da Azeri herhalde.) Hayır yani sana ne kızım; alan sana mı alacak, alan senden mi alacak... Bu merakla nereye kadar... 60 bin 500 ne ya! O nasıl bir yüz? Nasıl güneşten korunmaya muhtaç bir göz? Tamam, kestik!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA