Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Arkadaşlar hazırsanız 16/8 ile zayıflıyoruz

Beslenme trendlerini dikkatle takipteyim sevgili okurlar. Eh, sağlam kafa sağlam vücutta bulunuyor, bu biiiir. Yaş 35'i çoktaaan geçti, bünyeyi kollamak lazım, bu ikiiii. Saçma sapan, aç bırakan diyetleri uzun zaman önce bıraktım gitti. Peki neden?
1. Uzun vadede faydasından çok zararı var.
2. Sosyal hayatını hançerliyor. Elinde yemek kaplarıyla dolanan, hiçbir arkadaş buluşmasına katılamayan antipatik biri oluyorsun.
3. Yağsız, az, ekmeksiz, tuzsuz beslenince; sinirli, gıcık, ağlamaklı, atarlı biri oluyorum. Hayatımın tadı tuzu gidiyor.
4. Ne kadar sıkı diyet yaparsam, o kadar çabuk ve fazla acıkıyorum. Sonunda kendime göre nefis bir formül buldum. Ki bu formül, şu anda dünyada en geçerli ve iş yapan formül.
Adı: 16/8.
Yani sekiz saat içinde beslenip 16 saat su dışında başka bir şey tüketmiyorsun. Bir çeşit oruç.
Diyelim akşam yemeğini saat 19.00'da yedin, bitti. Ertesi sabah 11.00'e kadar, yani 16 saat yemek yemek yok. Kahvaltını 11.00'de yapabilirsin.
Saat 11.00'den sonra da sekiz saatlik dilimde yemek yeme hakkın var. Yani yine akşam 19.00'a kadar. Ha bunu 12.00- 20.00 yap, 13.00-21.00 yap; kendi yaşam düzenine göre... Hem artık uzmanlar, uyanır uyanmaz kahvaltı etmemiz gerektiğini savunmuyor. Tabii uzmanlar sürekli fikir değiştirip bizi maymun ediyor ama olsun. Denedim, bu formül oldukça işe yaradı.

ŞEKER VE UN YOK
Özellikle akşam yemeğinde fazla kaçırdığımda, hemen 16 saat boşluk bırakıp ertesi gün kahvaltımı ona göre yapıyorum. Hatta çoğu zaman öğlen ve erken akşam yemeği olmak üzere iki öğünle günü kapatıyorum. Böylece vücut, sindirmek ve dinlenmek için yeterli zamanı buluyor.
Ha tabii 16/8 yapıyorum diye, o sekiz saatlik dilimde önüne geleni yemeyeceksin. Şunu bileceksin ki, şeker en büyük düşmanındır; ne kadar az o kadar iyi.
Yağları iyi yağlardan seçeceksin. İşlenmiş gıdaları ağzına koymayacaksın. Beyaz undan uzak duracaksın, falan da filan.
Yine de aklınızda olsun; 16/8'i Google'layın, araştırın. İşe yarıyor. En azından işkence çekmiyorsunuz. Ayrıca ben zayıflık değil; sağlık, mutluluk ve hayattan tat alma taraftarıyım. Lütfen bir kenara yazalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA