Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Rihanna trendi: Başkası olma kendin ol

Eyy tartı gözler, elalemin kilosuna takık sözler; yoksa siz hala Rihanna'nın ne kadar kilo aldığını mı tartışıyorsunuz?
Rihanna! Adı bile yeter, devamını yazmasak da olur. Kadın dünya starı, gençlik ikonu, trend belirleyici, süper seksi, dünya pop müziğine yön veren isimlerden biri. Kadın güzeller güzeli, attığı her adım olay, kitleler peşinde, Instagram'da 55 milyon, Twitter'da 75 milyon takipçisi var. Albümleri yok satıyor, klipleri yüz milyonlarca izleniyor, konserleri tıklım tıklım.

KİLO ALMA HAKKI
Ve bu yıldız, yaz başından beri kilo üzerine kilo alıyor. Bol ceketler, uzun kabarık elbiseler, göbeği açıkta bırakan büstiyerler, havuzda ip bikiniler giyiyor. Sosyal medya ve magazin basını el ele vermiş onu eleştiriyor.
Rihanna nasıl kilo alır?
Rihanna neden kilo alır?
Rihanna'nın kilo almaya hakkı var mıdır?
Hele ki zayıflığın, fitliğin dünya çapında bir takıntı haline geldiği zamanlarda... Tövbe de ayol!
Gördüğünüz gibi Rihanna da kilo alıyor ve bunu gram dert etmiyor. Yooo, haydi koşalım, kendimizi mantılara, böreklere, çikolatalara vuralım diye kurmadım bu cümleyi. Yüreğimiz ferahlasın amacıyla hiç yazmadım.
Rihanna'nın her geçen gün kilo almasının ötesinde dikkatimi çeken onun tavrı.
Tavrı şu: 'Umrumda değil.'



MESAJ VERİYOR
İstediği kıyafeti giyiyor, makyajını saçını yaptırıyor, kırmızı halıda havalı pozlar veriyor, fotoğraflarını 'fotoşok'lamadan, inceltme yapmadan Instagram sayfasına yüklüyor.
Yani şu mesajı veriyor: Ben her halimde güzelim. Ben her halimle seksiyim. Beni kendi kalıplarınıza sokamazsınız, canımın istediği zaman kilo alır, istediğimde veririm. Hayatım benim; istediğim gibi yaşarım, keyfime bakarım.
İşte bu mesaja bayıldım, ayakta alkışladım, alkışlıyorum, alkışlayacağım.
Rihanna'nın kilo almasından sonra kilonun trend olacağından korkanlar var. Elbette fazla kilo trend olmasın; fazla kilo sağlıksız bir durum. Zayıf olacağım diye anoreksik gezen, yemek yemeyen, ayna karşısında ağlayan kızlar sağlıklı mı?
Özetle, hazırsanız Rihanna trendi geliyor; güzelliğin sınırlara sıkıştırılması bitiyor. Kendin gibi olmak ve öyle güzel sayılmak, kimseyi sallamamak dalga dalga yayılıyor.
Hadi ama geç bile kaldık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA