Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Demet Akalın: ‘Arz talep meselesi, size ne!’

Şarkıları rekor üstüne rekor kıran pop yıldızımız Demet Akalın'ın eşi Okan Kurt, DJ'liğe başlamış. Yok canım, öyle evde arkadaşlara falan değil; bildiğiniz plajlarda, kulüplerde, afişler, tanıtımlar, rezervasyonlar eşliğinde... Akalın'ın, "Kendime rakip yarattım, ben sahnedeyken o da başka yerde DJ'lik yapacak" şakalarıyla. Dansçılarıyla, ışıklarıyla, alkışlarla...
Hal böyle olunca, 'Yahu ne alaka! Adamın işi gücü mü yok, ne DJ'liği! Demet Akalın'ın kocası diye başımıza DJ mi kesildi' eleştirileri aldı yürüdü tabii.
Ben de Demet Akalın'ı arayıp sordum, eleştirilere şu cevabı verdi: "Ayşeciğim, müziği seven herkes müzik yapabilir, buna hakkı vardır değil mi?
Hem ne demişler, müzik ruhun gıdasıdır. Okan'ı eleştirenler önce gelip dinlesin bir zahmet. Adam süper çalıyor. Bu işler arz talep meselesi; talep varsa size ne! İsteyen buyursun gelsin, dinlesin. Ha ayrıca 'Okan Kurt bir de albüm yapsın bari' demişler. Valla güzel fikir verdiler, o konuyu da düşüneceğiz o zaman."
Bana da meraklısına iletmek düştü.



HERKES DJ OLUVERİR
Demet haksız mı? Değil... Gidip dinlemeden önyargıyla Okan Kurt'u gömmek adil değil. Hem Allah aşkınıza ünlü DJ'lerimizi gidip çaldıkları mekanlarda dinlediniz mi? Ben dinledim. Yüzde 90'ı; birer müzik abidesi, bir David Guetta, bir Tiesto falan değil yani.
'Müthiş çocuk', 'genç yetenek' dedikleri isimlerin DJ'lik kabusu olduklarını gördüm. Birçoğunda daha bpm yok, bpm! Şimdi isim vermek, kimseyi kırmak istemiyorum; iyi günümdeyim yani. Demem o ki, bugün bilgisayarına 'Traktor' programını yükleyen herkes şak diye, küt diye orta seviyede DJ'lik yapabilir. İşini bilen, yıllarını müziğe adamış, mesleğine aşık, üreten DJ'lerin hakkını saklı tutarak, bu düzende DJ Okan Kurt bizi niye gersin ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA