Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

İstanbul ile Bodrum sabahları arasındaki 5 fark

Bodrum Gümüşlük'ü bırakıp üç günlüğüne İstanbul'a dönünce ve tabii ki İstanbul'da sabahın köründe yürüyüşe çıkınca, karşılaştırma yapmam kaçınılmaz oldu. Buyurun size Gümüşlük ile Rumelihisarı-Bebek hattı arasındaki farklar:
Gümüşlük'te sabah 08.00-08.30'a kadar tatlı bir yaz havasıyla yürüyüşe çıkma imkanın var. İstanbul'da 06.30-07.00 seansını kaçırdın mı, yürüyüşte sıcaktan ve nemden bayılıverirsin.
Gümüşlük'te yürüyüş hattının üzerinde inekler, horozlar, tavuklar, ağaçlar, cik cik öten kuşlar, cırcır böcekleri seni beklerken, Rumelihisarı-Bebek sahili sana kazıklı yol inşaatı ile sinir içinde yürüme keyfi sunuyor.
Gümüşlük'te sabah 07.00'de etrafta kimseler yok; bakkallar kapalı, balıkçılar akşamdan kalma, sokak köpekleri denize giriyor, birkaç yürüyüşçüyle de arkadaş olduk sayılır, mutlaka 'günaydın'laşıyoruz. İstanbul'da ise Hisar'ın valeleri, koşu grupları, dükkanlarının önünü yıkayanlar, balık tutanlar ve sabah trafiği... Sana da günaydın!
Gümüşlük'te yürüyüş sonrası Mandarin Kafe'deki ablanın zeytinli biberli domatesli poğaçaları iyi gidiyor, Bebek'te ise Bebek Kahve'de Özcan'ın köpüklü kahvesi ve çıtır çıtır simitleriyle Bebek Simitçisi.
Yani Gümüşlük sabahları huzurlu muzurlu, İstanbul sabahları inşaatlı, nemli, ille de telaşlı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA