Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bodrum’un lezzet cenneti Orfoz

Maviye boyalı tahta sandalyeleriyle nefis bir teras... Öyle bir yere oturmuşum ki, karşımda Zeki Müren'in evi ve heykeli selamlıyor Bodrum'u. Nemli ve basık İstanbul'da geçirdiğim üç günden sonra Bodrum'a hoşgeldim. Havaalanından iner inmez de kutlamaya Orfoz'a gittim. Orfoz, nefis bir deniz ürünleri restoranı. Kutlamaya gelinir buraya; hayatı, arkadaşları, aşkı, yemeği, Ege'yi kutlamaya...
Benim damak zevkime güvenmiyorsanız, hemen işin uzmanı, en bilir kişilerden Vedat Milor'un yazdığı yazıdan alıntılıyorum, hiç esirgemeden... Şöyle diyor Milor: "Bodrum'daki Orfoz; belki de ülkemizdeki, Batı'nın yüksek standartlarına uyan tek deniz ürünleri lokantası."
Orfoz'a gitmek; lezzet düşkünleri için yüzde 100 bir şölen, lunapark, zevk cenneti. 1986'da Saroz'da babasının yanında ekmek kızartarak işe başlayan şef Çağlar Bozcağa ve abisi Çağrı Bozcağa'nın aile geleneğini şerefle taşıdıkları restoranları.
Önce içerideki açık mutfağa gidip şöyle bir havaya girdikten sonra yerimize geçiyoruz. Çağlar Bozcağa tek tek bütün masaları dolaşıyor. Bu arada kendisi sadece bu olağanüstü mutfağın şefi değil, aynı zamanda komi, garson, sommelier. Her şeye karışıyor, her şeyi yapıyor. Aklımda yine aynı cümle uçuşuyor; işine aşık insan bambaşka üretiyor.
Bilmeyenlere anlatmak şart çünkü Orfoz, bildiğiniz balık restoranlarından değil. Yani gidip meze vitrininden patlıcan salatası, yoğurtlu semizotu, börülce salatası seçip 'Ara sıcakta da kalamar tava' diyeceğiniz türden değil. Orfoz, her yemeği titizlikle düşünülmüş bir deniz ürünleri restoranı. Siz oturuyorsunuz, küçük küçük tabaklar önünüze geliyor. Mesela kızarmış ekmek üzerinde deniz hıyarı, sarımsaklı zeytinyağlı ve yeşil soslu fırınlanmış günlük midyeler... Mesela kidonyalar, istiridyeler, beşamel soslu taraklar... Baharda ya da kışın denk gelirseniz deniz kestanesi... Pek yakında kerevit...
Orfoz'un özelliği, tüm deniz ürünlerinin özel dalgıçlar tarafından günlük ve taze çıkarılması.
Finalde yiyeceğiniz krem karamel ve ev yapımı çikolatalarla da midenizi, damağınızı zirveye yerleştirirsiniz. Artık Orfoz'dan sonra buralarda nereye gitseniz kesmez; tek kusuru bu. Öyle özel, öyle ayakta alkışlamalık, öyle unutulmaz... Ha bir de çok romantik. Göğsümü gere gere tavsiye ediyorum.


Fotoğraf: The Guide Bodrum

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA