Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bilmediğimiz seyahat kelimeleri

Yeni olayım; bilmediğim yabancı kelimeler ve anlamları. Nasıl buluyorum? Aynen şöyle: Her zamanki gibi Pinterest'e giriyorum. (Müthiş bir uygulama; modadan yemeğe, seyahate, ev dekorasyonuna, kişisel gelişime, ünlülere, özlü sözlere kadar ne ararsan şak diye bulabiliyor, kafayı açıyor ve saatlerce araştırmaktan kendini alamıyorsun.) Kelimeler (words) yazıyorum ve değişik dillerdeki kelimeleri keşfediyorum. Hazır bayram tatili başlamışken, benden size birkaç sıra dışı seyahat kelimesi gelsin. Cümle içinde kullanıverirsiniz belki...
Resfeber (İsveçce): Seyahat öncesi içinizi saran korku ve heyecan karışımı his.
Fernweh (Almanca): Uzaklık hastalığı. Yani seyahat tutkusundan daha da öte bir seyahat etme arzusu. Tutmayın onu.
Derive (Fransızca): Plansızca sürüklenmek, doğanın, manzaranın, yolun akışında kalmak.
Schwellenangst (Almanca): Eşik atlama korkusu ya da şöyle diyelim, yeni bir yerden korkmak. 'İyi tercih mi, yanlış mı yaptım, başıma ne gelecek?' gibi gibi.
Hygge (Danca): Arkadaşlarınla paylaştığın güzel anlarda hissettiğin sıcaklık.
Vagary (Latince): Nereye gideceğini bilmeden yola çıkmak. İşte bunu seviyorum.
Eleutheromania (Yunanca): Seyahat ederek gelen özgürlük hissi.
Sturmfrei (Almanca): Yalnızlığın verdiği özgürlük, canın ne isterse onu yapmak.
Trouvaille (Fransızca): Şans eseri karşınıza çıkan güzel şey. O zaman bu bayram bütün güzellikler sizinle olsun. Canınızın istediği gibi, neşeyle, dostlarla, ailenizle, mutlulukla geçsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA