Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Suçluyu kayıran ne olacak?

Yeşilçam filmi mi bu yahu! Hiç de duygulanmıyorum, kimseyi de kahraman ilan etmiyorum. Böyle kahramanlık, böyle arkadaşa yardım olmaz çünkü.
Kimse de çıkıp sormuyor; 'Emrah Serbes'in suçunu üzerine alıp 'Ben yaptım' diyen ve bir hafta tutuklu kalan arkadaşı Kenan Doğru'nun adaleti yanıltma suçu yok mudur? Yalan ifade vermek suç değil midir? Kenan Doğru ceza almayacak mıdır? Burası dingonun ahırı mıdır?' diye.
Üşenmedim, araştırdım.
Alın size; 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu
MADDE 283: Suçluyu Kayırma
1) Suç işleyen bir kişiye araştırma, yakalanma, tutuklanma veya hükmün infazından kurtulması için imkan sağlayan kimse, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Ee hani nerede? Üç kişinin ölümüyle, bir ailenin yok oluşuyla sonuçlanan bu trafik kazasında 'suçluyu kayırarak' suçu üstlenen Kenan Doğru'nun da, suç işlediğini bile bile bir adamı korumak sebebiyle TCK madde 283 çerçevesinde değerlendirilmesi gerekmez mi? Bu olayı gören Cumhuriyet savcılarının TCK 283'ten soruşturma başlatması lazım. Belki de başlatmışlardır. Onu da göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA