Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Açılıııın! yeni süper besinimiz geliyor HEMP SEED

Chia, kinoa!
Çıkın dışarı çocuğum!
Sizin devriniz sona erdi; usul usul bir kenarda kaderinizi bekleyin çünkü şimdi sırada hemp seed var. Hemp seed, yani Türkçesi kenevir tohumu.
Hani kuşları falan beslediğimiz...
Tabii söz konusu arkadaş bir yemiş türü olsa da, kuşları beslediğimiz versiyonu değil. Organik damgalarla süslü paketlere etiketlenmiş, tadı gayet güzel, badem sütüne, yoğurda, sebze sularına katabileceğiniz nefis bi' şey. Ah bu sağlıklı yaşam, ah!
İnsanı bir kere ele geçirdi mi; kumardan, alkolden beter edebilir.
Abartmıyorum öyle bir bağımlılık yani, söyleyeyim.
Üstelik sigara, kumar, alkol dedin mi herkes seni uyarır, aile büyükleri çeker konuşmalar yapar, ayıplanırsın, tedavilere gönderirler ya; sağlıklı yaşamda hadise tam tersi.
Sürekli sırtın sıvazlanıyor; çok doğru bir yolda mücadele veriyorsun, herkes yaşlılıkta sürünecek, bir tek sen zıpkın gibi taklalar atacaksın zannediyorsun, bilirkişi gibi eşe dosta demeçler veriyorsun. 'Bak şimdi şu çıktı', 'Ben her sabah badem sütüne çok az keten tohumu katıyorum' gibisinden...

KİMSE İKAZ ETMİYOR
Bir kişi de çıkıp sana 'Hele bir sağa çek kardeş. Bak şu kapıdan çıkınca düşüp öbür dünyaya gitmeyeceğin ne malum, bu kadar da takılma. Tutturmuşlar bir sağlıklı yaşam; varını yoğunu alıyorlar, seni de maymun ediyorlar' ikazında bulunmuyor.
Yani en azından bir ışık açmak için... En azından sağlıklı kalma aşkıyla kendini bu kadar perişan etmemen için...
Halbuki gözlemlerime dayanarak söylüyorum; bildiğim en büyük gençlik iksiri gamsızlıktır.
Kafaya takmayan uzun yaşar.
Neyse, şimdi yeni ürün alarmımızı bozmayalım.
Efendim; organik beslenen, sağlıklı yaşam takıntılıların yeni tutkusu hemp seed.
Los Angeles seyahatimden bahsederken not düşmüş ve daha sonra detaylı anlatacağımı söylemiştim.
Unuttum sandınız ama asla!
Peki nedir bu kenevir tohumunu sağlıklı yaşamcıların mutfaklarında zirveye taşıyan?

PROTEİN ŞAMPİYONU
1. Kendisi chia ve keten tohumlarından daha fazla protein içeriyor. Kendisi bir bitkisel protein şampiyonu; iki kaşığı 11 gram proteine eşit.
2. Omega 3 ve Omega 6 bakımından zengin.
3. E vitamini deposu olmakla beraber magnezyum, sodyum, kalsiyum, demir gibi minerallerin de merkezi. Müthiş bir arjinin ve gamma linolenik asit kaynağı olduğundan kalp krizi riskini de azaltıyor.
4. Cilde iyi geliyor.
5. Yağı 3 bin yıldır Çin'de ilaç niyetine kullanılıyor ve daha neler neler...
Şimdiden hepinize bildiriyorum, sonra 'Ayşe Amerika'ya gittin, kendine paket paket aldın, sabahları kahvaltıda yedin içtin, bize de söylemedin' sitemine girmeyin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA