Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Yerli markaların yükselişi

Geçtiğimiz yıl yerli markaların, Türk tasarımcıların yılı oldu. Hakan Yıldırım, Tuvanam, Gamze Saraçoğlu, Özgür Masur, Zeynep Tosun gibi isim yapmış tasarımcılar yerlerini sağlamlaştırırken, yeni yeni isimlerin yıldızlar tarafından tercih edilmeleri de dikkat çekti. Tüm yılı göz önüne alırsam, kırmızı halı ve büyük davetlerde öne çıkan beş marka şunlar oldu:
Closh BoutIque: Nişantaşı Atiye Sokak'tan çıkan bu romantik marka, birçok ünlünün gözdesi oldu. Başta Tuba Büyüküstün olmak üzere Birce Akalay, Tuba Ünsal ve Yasemin Kay Allen en sadık ünlü müşterileri. Sosyeteden ise Berrin Okçu ve Aslı Şen; Closh Boutique sevenlerin başında geliyor. Hem modern, hem de 50'lerin ve 60'ların zarif çizgisini yakalamak isteyenler için ideal bir marka.
Museum Of FIne ClothIng: Yıl boyunca en fazla ekran ünlüsünü giydiren markaydı. Azra Akın, Hande Ataizi, Nurgül Yeşilçay, Özge Ulusoy, Bergüzar Korel, Serenay Sarıkaya, Hazar Ergüçlü, Belçim Bilgin; ilk aklıma gelenler. Markanın zarif ve dişi silüeti doğru isimlerle buluştu.
Televizyon yıldızlarının ön planda olduğu portföyünde sosyetik isim fazla yok. 2015'te de fırtına gibi eseceğine eminim.
MybestfrIends: Yasemin Öğün ve Ayşegül Afacan Köksal'ın sosyal medyada başlayan markaları kısa zamanda yalın ve modern çizgisiyle en beğenilenler arasında yerini aldı. Müşterileri daha çok sosyeteden. Beyza Arslan, Gül Gölge Saygı, Neslişah Alkoçlar; markanın ürünlerini en sık kullananlar. Ekranların ünlü ismi Burcu Esmersoy da markayı sevenlerden. Yılın son yarısında Bergüzar Korel'i giydirmeleriyle marka kırmızı halıya da sıçradı.
Nedo: Nedret Taciroğlu'nun zengin detaylı dantel ve tülleri, yıl boyunca birçok ünlünün kalbini çaldı. Markanın en sadık müşterisi Nefise Karatay. Burcu Esmersoy'un Nedo marka elbisesi yılın unutulmaz parçalarındandı.
Selin Demiratar ve Eda Taşpınar da markanın sevdalılarından.
RaIsa&Vanessa: Onlar artık sadece Ajda Pekkan'ın modacısı değil. Rüştlerini çoktan ispat ettiler. Sanat camiası da, sosyete camiası da markanın tutkunlarından. Seksi ve iddialı kadınları seven markanın yıl boyunca en sadık ünlüsü, Merve Boluğur oldu. Sosyeteden ise Işıl Reçber, Ayşe Kucuroğlu ve Gülşah Alkoçlar; Raisa&Vanessa tasarımlarını sıkça kullandılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA