Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Kırmızı halıda şık olmanın püf noktaları

Geçtiğimiz hafta dağıtılan Altın Küre ödüllerinin kırmızı halı seromonisi birbirinden şık isimlere evsahipliği yaptığı gibi rüküşleri de gözler önüne serdi. Oysa kırmızı halıda şık olmak için bazı önemli detayları bilmek yeterli

Altın Küre Ödülleri'nde şıklarımı ve rüküşlerimi Instagram sayfamda paylaşmıştım. Tartışmasız 1 numaralı şıkım; Lanvin kıyafetiyle Emma Stone. Ama ben bu başlık altında şıklar-rüküşler yerine hoşuma giden ve yüzümü buruşturan detayları ele alacağım. Bunları biraz da Türk kadınlarının zevkleriyle karşılaştıracağım...
Hollywood'un kırmızı halısını giyim kuşamda eleştirebiliriz ama makyaj ve saç konusunda bizden fersah fersah öndeler. Yanlış yapana rastlamak neredeyse imkansız. Ten, kıyafetin kesimi, rengi ve saça göre; olabilecek en doğru makyaj uygulanıyor. Hepsi çok iyi olduğu için en iyiyi seçmekte zorlanıyoruz. Ne bizdeki kadınlar gibi solaryum tenliler, ne de boya badana misali makyajlar var. En iyilerin içinde en en iyilerim; Emma Stone, Jessica Chastain ve Heidi Klum.
Bizim kadınlarımız platform topuklu ayakkabılara bayılır. Ama gelin görün ki kırmızı halının en şıkları, abiye elbiselerinin altına ince ve bilekten bağlı ayakkabılar seçer. Çünkü bu ayakkabıların kadına kattığı zarafet, başka hiçbir modelde yoktur. Boy sorunu yaşıyorsanız; platform topuğu, ayakkabının fazla görünmeyeceği maksi boy eteklerin altına tercih edin.
Yüzünüz estetik diyarıysa, ten renginizi unuttuysanız, saçınızın hangi ton sarı olduğunu anlamak için heyet toplanıyorsa, devasa topuzlarla dengenizi korumaya çalışıyorsanız, takma kirpiklerinizle gözlerinizi açamıyorsanız; pullu, payetli, tüylü bir elbiseyle assolist kıvamında olmanız kaçınılmaz. Ama Julianne Moore gibi yaşsız ve dingin bir güzelliğe sahip olanlar böylesi bir Givenchy içinde bile müthiş klas görünmeyi başarabilir.
Şayet belli bir kilonun üstündeyseniz veya yeni doğum yaptıysanız; Rosamund Pike gibi, ancak 36 beden bir kadının giymesi gereken modelleri seçmekten kaçının. Kırmızı halının en rüküşü olmasıyla, beni en fazla hayal kırıklığına uğratan isim oldu.
Bunun tam tersi; çok zayıf olmak da kişiyi zora sokabilir. Örneğin Amal Clooney. O kadar zayıf ki; Dior elbise, üstünde emanet gibi durmuş. Beyaz eldiven, beyaz çanta ve saçların şekilsiz görünümü; Amal'ın kırmızı halı için daha çok çalışması gerektiğinin ispatı.
Lüks bir markanın yaptığı her kıyafet güzeldir diye düşünmeyin. Keira Knightley'nin Chanel elbisesi buna en güzel örnek. Yakasında devasa önlüğüyle bu elbiseyi giyip şık görünmek imkansız. Bir Chanel olması da bu durumu değiştirmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA