Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Bu hafta kimler nasıl konuşuldu?

ALEYNA TİLKİ
Şu aralar önüm arkam sağım solum hep Aleyna Tilki. Şimdiye kadar tek bir şarkısını bile dinlememiş biri olarak, ilginin sebebini anlamak için son klibini seyrettim. Beğendiğimi söyleyemem ama kötü de diyemem. Eskinin Britney Spears tarzı klibiyle ergen bir kızcağızımız ve yine kendi kitlesine hitap eden ergen bir şarkı. Ses iyi ama maalesef yine dans edemiyor. Popüler ünlü olmanın şartlarından olan boyundan büyük cümleler kurmak, şişik egoya sahip olmak, yeri geldiğinde hayranlarla dalaşmak gibi tüm özelliklere sahip. En son dudaklarına dolgu yaptırmış. Ama yaptırdığını asla kabul etmiyor. Stil anlamında ise elle tutulur tek bir olumlu özelliği yok. 'Yeni starımız Aleyna Tilki' deniyor ama bunu ancak zaman gösterecek; bekleyip göreceğiz.

SEDA SAYAN-HÜLYA AVŞAR-SİBEL CAN
Jenerasyonlarının en ünlü üç kadını. Yaşları 50'ye yakın ya da 50 üstü. Ama hâlâ güzeller ve iddialılar. Hülya Avşar, son filminin yoğun fotoşoplu görselleriyle hepimizi yine kendisine hayran bıraktı. Seda Sayan, transparan olduğu iddia edilen ama günümüz modasına göre gayet normal kıyafetiyle rakiplerine meydan okudu. Sibel Can ise 954'üncü zayıflamasıyla yine bikinisiyle yakalandı. Güneş gözlüğü, artistik telefon tutuşu, hafif aralık dudakları, saçların düzgünlüğü, pareonun en kritik bölgeleri en olması gerektiği gibi kapatmasıyla Sibel Can bizlere 'Bikiniyle nasıl yakalanmalı?'nın yine 954'üncü kez uygulamalı dersini verdi.

RIHANNA VE ELÇİN SANGU
'Kilo konusunda en takıntılı millet hangisi?' diye anket yapılsa, eminim Türkler ilk beşe girer. Sosyal medyada Rihanna'nın, katıldığı bir festivalde giydiği kıyafete yabancılar methiyeler dizerken, kötü yorumların hepsi biz Türkler'den geldi. Mesela Rihanna kilolu, kıvrımlı kadınlar trendinin öncüsü olarak kendinden emin şekilde yoluna devam ederken, benim milletim de Elçin Sangu'nun göbeğinde takılı kaldı. Yani olmayan göbeği desek daha doğru olur. Kız incecik ama kadınsı refleksle fotoğrafı çekilirken göbeğini içine çekmiş ya da çekmemiş. Vay efendim neden çekmişmiş çünkü göbeği varmışmış. Bu da gösteriyor ki, milletçe kilo konusunda şirazemiz epey kaymış.

FOTOŞOP YAPANLAR AMAN DİKKAT!
Ebru Şallı'nın paylaştığı yukarıdaki kareyi gördükten sonra milletçe göz doktorumuzu arayıp randevularımızı aldık. Sonra anladık ki aslında göz doktoruna ihtiyacı olan bizler değil, Ebru Şallı'ymış! Artık bu derece acemi fotoşoplar; yeni dönem magazinin en çok iş yapan, en eğlendiren konularından biri haline geldi. Öyle ki, Instagram'da, fotoşop hatalarını işleyen, photoshopfail1 adlı bir hesap bile açıldı. Ünlü ünsüz karşılarına çıkan her türlü acemi fotoşopçuları sayfalarında paylaşıyorlar. Yaptıkları etik olarak tartışmaya açık olsa da; kendiyle barışık olanların umursamayacağı, hatta eğlenecekleri değişik bir sayfa. Bu hesap yüzünden şu ara whatsapp gruplarında, en profesyonel fotoşop aplikasyonlarının isimleri dolaşıyor.

TEK GÖZ MODASI
Fahriye Evcen malzeme vermek konusunda o kadar bonkör ki; her paylaşımı, her hareketi gündem yaratıyor. Mesela Instagram'da 6 milyon takipçiye ulaşması şerefine, yanda gördüğünüz tek gözüne çiçek tutma pozunu vermiş.
Tabii uslu durur muyum; ben de pozun benzerlerini sosyal medyada takipçilerimle paylaştım. Sonrasında bu benzerliği konu etmeyen yayın organı kalmadı. Benim eğlencesine yaptığım paylaşımın gerçek hikayesi, bu pozun 'ilk'inin olmaması.
Salvador Dali'de bile gördüğümüz benzer pozu yıllar içinde birçok ünlü verdi. Daha bu hafta Kylie Jenner'dan bile geldi.
Böylelikle sosyal medyada tek göze çiçek koyup selfie çekme trendi başladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA