Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

2018 yaz trendleri Milano’da sergilendi

Geçtiğimiz günlerde, ilkbaharyaz 2018 moda trendlerini görmek ve koleksiyonları yakından incelemek için Milano Kadın Moda Haftası'ndaydım.
İşte gelecek yaz sezonundan trend ipuçları...

PRADA
Prada; SS18 koleksiyonunu, kadınların kadın hikayeleri anlattığı, çizgi roman çizimlerinin duvarları süslediği bir defile alanında sundu.
Mekanı saran illüstrasyonlar çok etkileyiciydi.
'Customization' bu koleksiyonu tanımlayan kelimelerden. Her sezon olduğu gibi 'layering' yine ön planda. Farklı kumaşlar, materyaller ve stillerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan looklar; özgür, feminen ama rahat bir Prada kadınını anlatıyor.
Pop art akımın yoğun görüldüğü aksesuvarlarda özellikle çantalar çok dikkat çekici. Gelecek sezona özel olarak; çantalarda, klasik logo yerine markanın klasik etiketleri kullanılmış.

FENDI
Moda devi Fendi'nin SS18 defilesi İtalyan fütürizmi ile tropik seyahatleri birleştirerek, Karayipler'in renklerini ve desenlerini podyuma taşıdı. Omuzları açıkta bırakan kesimler ve drapeler koleksiyonun öne çıkan siluetleri arasındaydı.
Renk paletinde okyanus mavisi, yosun yeşili ve mercan pembesi ön plandaydı. Koleksiyonun ana hatları ise çizgiler çizgiler ve yine çizgiler...
İlkbahar-yaz 18 sezonunda ilk kez moda sahnesine çıkan bucket çanta çok beğenildi. Bao Bag ise 2018 ilkbaharyaz sezonunun it bag'i olmaya aday.
Ayakkabılarda transparan çorap detaylı çizmeler ve dikişsiz olarak üretilen, farklı renk kombinasyonları ile zenginleşen hafif stilettolar göz dolduruyor.

GIORGIO ARMANI
Zamansız Armani kadını klasik hatlarını koruyor. Kontrast renklerdeki uyum, ceket ve pantolonlardaki unisex Armani imzası, maskülen kesimlerdeki ince detaylar ve kokteyl elbiselerin ışıltılısı koleksiyonun ana hatlarından.

MAX MARA
Max Mara dendiğinde akla ilk gelen klasik deve tüyü renkli paltoları yine başrolde. Renkli paltolardan tek renk kombinlere de kayarak kontrast renklerle çarpıcı bir uyum sergilenmiş.
Günün her saati giyilebilirlik oranı yüksek olan marka, şehirli kadın siluetini korumakla beraber minimalist çizgileriyle sınırlarını da belirliyor.

AIGNER
Alman markası Aigner'ın koleksiyonunda pembe ve kırmızının toprak tonlarıyla buluşmasına şahit olduk.
Özellikle aksesuvarda sokak modasının en gözdelerinden olma iddiasını devam ettiriyor. Çantalarında; çok renklilik ve detay zenginliğiyle birlikte yüksek işçilik de göz dolduruyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA