Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Game of Thrones' askerin ahlakını bozar mı?

İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde İngilizce eğitimi veren dört subayın öğrencilerine 'Game of Thrones' izlettirdiği için sürgün edilmesini daha önce de eleştirmiştim.
Soruşturmanın açılmasına neden olan ise isimsiz bir ihbar mektubuydu.
Mektupta dizinin 18 yaş altı için uygunsuz olduğu, ayrıca Türklüğe hakaret eden içeriğinin bulunduğu iddia ediliyordu.
Askeri savcılık da hemen subaylar hakkında 'çocukların cinsel istismarı', 'genel ahlaka karşı suçlar' ve 'kötü muamele' suçlarından soruşturma başlatmıştı.
Neyse ki Genelkurmay yapılan haksızlığı görmüş, subaylar hakkında işlem yapılmamasını istemişti. Ama isimsiz ihbarcı inat etmiş, ikinci mektubunu yazmış.
Görev yeri değiştirilen 4 subayın komutanlara hakaret ettiğini iddia etmiş.
Şimdi ikinci bir idari tahkikat açılmış.
Daha önce haklarında soruşturma başlatılan 4 subayın yanı sıra 5 subay da bu tahkikata dahil edilmiş. Yeni suçlamalar ise "Askerlikten soğutma, isyana teşvik ve amirlere hakaret"...

AZİZ NESİN'LİK ÖYKÜ!
Tam Aziz Nesin'lik öykü!
Koskoca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) öğrencilerine 'Game of Thrones' dizisini izlettirdiler diye subaylarıyla uğraşıyor.
Evet, dizide erotik sahneler var ama RTÜK diziyi +13 yaş kategorisine sokmuş zaten. Öğrencilerin yaşları ise 17-18!
Ayrıca subay öğretmenler gençlerin ahlaklarını niye bozmak istesinler ki?
O zaman o gençlere interneti de yasaklayalım, mezun olana kadar da TV izlemesinler!
Haklarında soruşturma açılan dokuz subayın avukatı Ali Ozan Açıkalın, "Devre birincisi Askeri Lise öğrencisi Mustafa Küçük, sırf müvekkillerim aleyhine ifade vermediği için okuldan atılmıştır..." demiş.
Demek ki, ihbarcının meselesi, amacı başka!
Ne güzel iş?
Birisi isimsiz ihbar mektubu yazsın, tüm kariyerin gümbürtüye gitsin, mahkemelerde ömür tüket!
Bu nasıl bir hukuk anlayışıdır ki, isimsiz bir mektup yüzünden dokuz subayın hayatı karartılıyor?
Yine tüm dünya bizimle dalga geçecek!
Bitmedi asıl komedi şimdi başlıyor. Bir de diziyi izlemeleri için içlerinde albay ve yüzbaşı rütbesinde askerlerin de bulunduğu bir araştırma kurulu oluşturulmuş. Kurulun sundukları raporda aynen şu ifadeler yer alıyor:
"Ayrıca filmde doğrudan olmasa da, izleyenler tarafından rahatlıkla anlaşıldığı şekliyle milletimiz barbar, sapık dinsel inanç ve gelenekleri olan, medeni olmayan bir şekilde gösterilerek, hakaret edilmesi, aşağılanması sahneleri bulunmaktadır... Öğrencilerimizin milli duygularının zayıflamasına, hatta meslekten soğumasına kadar vahim sonuçlar ortaya çıkarabilir."

DOTHRAK'LAR TÜRK MÜ?
Öncelikle 'Game of Thrones' film değil, dizi yahu!
Dizideki olaylar hayali ülkelerde geçiyor, hatta bu ülkelerin hangi gezegende oldukları bile meçhul!
Türklükle nasıl bir bağlantı kurdular acaba? Galiba dizideki göçebe bir kavim Dothrak'ları Türk sandılar. Herhalde dizinin ikinci sezonunu izlemediler, izleseler Dothrak'ların ateş saçan üç ejderhaya sahip olduklarını görürlerdi. O devirde ejderha bir nevi uçak gemisi, nükleer füze yerine geçiyor. Yani üçüncü sezonda Dothrak'lar, pardon Türkler süper güç olacaklar!
Biz en iyisi mi komutanlarımızdaki bu uçuk hayal gücüyle Suriye ile savaşa falan da girmeyelim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA