Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bravo RTÜK

RTÜK'ü hep eleştiriyoruz ama yaptıkları doğru işleri de görmek lazım. 'Çakma bal' fiyaskosundan sonra "Ekranda sadece 'çakma bal' yok. Halk birçok üründe yanıltıcı reklamlarla aldatılıyor, özellikle de sağlık ürünlerinde. RTÜK dizilerlerle uğraşmayı bırakıp asıl bu reklamlarla mücadele etmeli" diye yazmıştım. Zaten 'çakma bal' fiyaskosundan sonra kamuoyunda da bu konuda rahatsızlık vardı.
RTÜK, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan aldığı bilgiler doğrultusunda önce aldatıcı reklam yapan kuruluşlara müeyyideler uygulamıştı.
Şimdi ise RTÜK, kalem kalem hangi ürünlerin tanıtımının yapıldığını ve ürünlerin bakanlıklar tarafından hangi gerekçelerle yasaklandığını açıklayan kapsamlı bir çalışma yapmış. 50'nin üzerinde bitkisel ürünün TV ve radyolarda tanıtımını yasaklanmış.
Bu yasaklar basına küçük haber olarak yansıdı ama aslında RTÜK, halkın sağlığı adına çok önemli bir adım attı.
RTÜK Başkanı Davut Dursun'u kararlı tavrından dolayı kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA