Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erdoğan'ı bekleyen tehlike

Yılmaz Erdoğan'ın, artık popüler işleri kendi yetiştirdiği gençlere bırakıp daha sanatsal projelere yelken açmak istediğini biliyoruz.
Erdoğan'ın hem yönetip hem de 'Varoşların Noel Baba'sını oynadığı 'Neşeli Hayat' bu anlamda bir dönüm noktasıydı.
'Bir Zamanlar Anadolu'da ise Erdoğan'ın festival yapımları çekmesi için önemli bir stajdı. Erdoğan için Nuri Bilge Ceylan sinemasını gözlemlemek, bu filmde oynamaktan daha önemliydi.
Çekimlerine yeni başlanan 'Kelebeğin Rüyası' ise Erdoğan'ın 'yönetmen sineması' serüveninin gerçek sınavı olacak.
Film 1940'lı yılların Zonguldak'ında genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun yaşam hikayelerini anlatıyor.
Yani edebiyat, dram ve romantizm üçgeninde geçen, sanatsal kaygıları yüksek bir film bizleri bekliyor.

BELÇİM'Lİ SAHNELER!
Peki, hem sanatsal ve edebi kaygılarla çekilen bu filmle ilgili basına hangi haberler yansıdı?
Gazetelerde filmle ilgili, "Kıvanç, Belçim'le aşk yaşayacak" ve "Şair Kıvanç'ın Belçim'le aşkı" gibi başlıkları okuduk hep, değil mi?
Eğer haberler doğruysa ve eşi Belçim Bilgin Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ'un ya da Mert Fırat'ın canlandıracağı şairlerden biriyle aşk yaşayacaksa Yılmaz Erdoğan'ın magazin basınında çıkan haberlerden başı çok ağrır. Sevişme sahnesine gerek yok, bir öpüşme sahnesi bile haberleri köpürtür. Daha uyanmadılar!
Olası aşk sahnelerini Erdoğan'ın çekecek olmasına dair yapılacak vurgular, magazin medyasında haftalarca gündemde kalır.
Eşinin öpüşmesine bile karşı olan Mustafa Sandal'dan alınacak görüşleri, Ömür Varol'un yapacağı kurgu çalışmaları... Haberlerde Sam Mendes'in 'Revolutionary Road'da eşi Kate Winslet'ın Leonardo DiCaprio ile olan aşk sahnelerini çekmesine yapılacak göndermeleri daha şimdiden görür gibiyim.
Belki de herkesi ters köşeye yatırıp eşi Belçim'i çok farklı bir karakterde oynatacak. Evet, tüm bu olası magazin haberleri film için müthiş tanıtım olur ama Erdoğan bu topa girmiyor ki.
Erdoğan'ın derdi kendisini Cannes'a götürecek bir film çekmek. Bekleyip göreceğiz... Ben şimdiden uyarmış olayım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA