Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT'den kaliteli magazin

Zap yaparken TRT Müzik'te yayınlan 'Müzik Magazin' adlı programda 'Kurtlar Vadisi'nin Memati'si Gürkan Uygun'la yapılan söyleşiye denk geldim. Uygun profesyonel bir proje olursa müzik albümü yapabileceğini ancak bu albümün hemen olmayacağını, olabilmesi için uzun bir hazırlık sürecine ihtiyaç duyduğunu söylüyordu.

MEMATİ ALBÜM İSTİYOR
Uygun'un 'Kurtlar Vadisi'nde söylediği 'Uyan Mamuş' türküsündeki yorumu müthişti. Uygun mutlaka bir albüm yapmalı. Uygun ayrıca klarnet çalmayı öğrendiğini de açıkladı: "Ufak tefek üflemeye çalışıyoruz ama bizimkisi flüt kıvamında..."
Programda Uygun söyleşisi gibi daha birçok özel haber var ama benim asıl dikkatimi çeken magazin dili ve haberlerin sunuş üslubu oldu.
Genelde hangi TV magazincisine sorsanız "Kaliteli, seviyeli magazin yapıyoruz" der ama hep lafta kalır. Frikik görüntüleri, saçma sapan polemik konuları, asparagas haberler...
İşte 'Müzik Magazin'de bunların hiçbiri yoktu ama gerçek anlamda bir seviyeli kaliteli magazincilik vardı.
Tabii bu da TRT farkıyla oluyor! Programın muhabirleri hiç işin sululuğuna kaçmadan gayet keyifli, habere odaklanan söyleşilere imza atmışlar.
Işık Özden'in sunumu da gayet iyiydi. Eğer gerçekten kaliteli magazin izlemek istiyorsanız 'Müzik Magazin'i izleyin derim.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA