Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İki ayda silinen kitap

Arjantinli yayınevi Eterna Cadencia, Latin yazarların antolojisini yayınladı. Kitap plastik bir ambalajın içerisinde satılıyor. Ambalajından çıkardığınız kitabın yazıları, özel mürekkebi sayesinde güneş ve havayla temas etmeye başladıktan sonra iki ay içinde siliniyor. Yani kitabı okumanız için sadece iki ayınız var!
"Kim alır bu kitabı?" demeyin. Elinize aldığınız kitapların kaçını bitiriyorsunuz? Bu kitabı bitirmek için kendinizi zorlarsınız.

BEKLEMEYEN KİTAP
Arjantinli yayınevinin, 'The Book That Can't Wait' (Bekleyemeyen Kitap) adını verdiği bu projenin çıkış noktası ise şu: Kitapların okunmaması yazarların yeni kitaplar yazamamasıyla sonuçlanıyor. Edebiyat dünyası hayalleri daha ilk kitapta yıkılmış genç yazarlar mezarlığı aslında.
Yani kendinizi zorlayıp bir kitap okuduğunuzda aslında yazarına da bir fırsat tanıyorsunuz. Keşke bizim yayınevleri de "Türkiye'de kitap okunmuyor" diye ağlamak yerine bu tarz projeler üretseler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA