Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kışlalar da AVM mi olacak?

Bugün herhangi bir İstanbullu ile "Yeşil alan da kalmadı" diye muhabbete başlasanız, size ilk söyleyeceği şu olur: "Askeri kışlalar ve mezarlıklar da olmasa bu şehirde ağaç kalmazdı!"
Şimdi kışlalar da tehdit altında!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Yapı Denetim Yasası Taslağı'na göre şehirlerdeki birçok askeri bölge yerel yönetimlere ve TOKİ'ye devredilecek. Yasa taslağı sadece İstanbul'u değil tüm Türkiye'yi kapsıyor.
Tabii ki çoğumuz artık işlevini yitirmiş birçok kışladaki ağaçlık alanların halka açık park ve bahçelere dönüştürülmesini arzu ediyoruz. Ön yargılı olmamak lazım belediye ve TOKİ'nin de halkın yeşil alan özlemini giderecek planları olabilir.

YEŞİLE SAHİP ÇIK!
Öte yandan daha önce yok edilen yeşil alanları ve oluşacak rantın büyüklüğünü hesaba katarsak, inisiyatifi tamamen yerel yönetimlere ve TOKİ'ye bırakmamalıyız. Kamuoyu oluşturmalıyız.
Dün Taraf'ta Ertan Altan'ın imzasıyla çıkan 'Askeri güç değil, hayal gücü' başlıklı haberde bu kamuoyunun oluşturulması adına mimari çevrelerin harekete geçtiğinden bahsediyordu.
İllüstratör Memed Erdener ve Superpool Mimarlık tarafından bir tanıtım videosu hazırlanıp internete konmuş. 'apps.facebook. com/wedecide/İstanbul2030' adresinde yer alan videoda "Artık alışveriş merkezi istemiyoruz... Şehirlerin içindeki ender yeşil alana sahip askeri bölgelerin nasıl kullanılmasını istersiniz?" sorusu yöneltiliyor.
Amaç halktan askeri alanların dönüşümüne fikirleriyle katkıda bulunmalarını sağlamak. Hadi ne duruyorsunuz son yeşil alanlara sahip çıkalım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA