Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İlk oruç dayağı hangi ilde atılacak?

Ramazan için hep 'barış ve huzur ayı' denir ama 11 ayın sultanının tartışmasız, kavgasız bittiğini gören var mı?
Göremezsiniz çünkü bu memleketin temeli; zıt kutupların ayrılığı (laik-anti laik, modern- gelenekçi, solcu-ülkücü vs.) üzerinde atılmıştır.
Ramazan ayı aynı zamanda polemiğin sultanıdır.
Ramazan'ın ilk 'sahurda davul çalınsın mı çalınmasın mı' tartışması bu yıl Ordu'dan gelen beklenmedik bir kontra atakla başladı.

DAVULSUZ OLMAZ
Ordu Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, "Ramazan ayında davul çalan insanlar il dışından geliyordu. Bu işi gürültü boyutunda yapıyorlardı. Vatandaşlarımızın talebini değerlendirdik; Ramazan davulunun çalınmasını yasakladık..." demiş. Ve üstüne gelişen teknolojiden, saatten, alarmdan bahsetmiş.
Evet; herkesin alarmlı saati, telefonu var ve herkes aynı saatte kalkmak zorunda değil. Bu geleneğin artık davulcular para kazandığı için sürdüğü de doğru. Ama teknoloji de bir yere kadar! Ramazan ayı; davul çalmadan, top atılmadan, pide kuyruğunda beklemeden, güllaç yemeden olmaz. Hangi geleneğimiz devam ediyor; bari Ramazan geleneklerini kaybetmeyelim.
İlk davul krizini yaşadık, peki şimdi geriye hangi Ramazan polemiği kaldı?
Tahmin ettiğiniz gibi Ramazan ayının en kötü, Müslümanlara hiç yakışmayan geleneği; oruç dayağı kaldı! Bakalım ilk oruç dayağı hangi ilde atılacak? Sosyal medyada bahisler şimdiden açıldı. Favori iller yine Çankırı, Çorum, Yozgat ve Sivas. Erzurum'un sürpriz yapabileceği konuşuluyor.
En son Yozgat Otogarı'nda sigara içti diye bir savcının dövülmesinden sonra, bu yıl oruç dayağında artış bekleniyor. Allah'tan bu tür vakalar çok yaşanmıyor.
Bu da ilk Ramazan yazımız oldu galiba. Herkese hayırlı Ramazanlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA