Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Acıklı bir Twitter hikayesi

Bursalı temizlik işçisi Adem Aydın (47), piyanist şantörlük yaptığı gençlik yıllarında çektirdiği fotoğrafını Taci Kalkavan adıyla Twitter'da profil resmi yapıp fenomen olan Orçun Ortaç hakkında ikinci kez suç duyurusunda bulunmuş ve şöyle konuşmuş:
"Soytarı gibi olan biziz, adam kral gibi yaşıyor. Bu kişi bizim sırtımızdan ünlü oldu, televizyonlara çıkıyor. Fotoğrafımı kullanarak resmen kişisel haklarıma tecavüz ediyor."
Adem Bey haklı ama Ortaç istemediği sürece zor kalkar o fotoğraf. Devlet bile Twitter'a söz geçiremiyor!
Adem Bey'in gençlik fotoğrafı hakikaten komik ve ilgi çekiyor. Aslında çoğumuzun 80'li, 90'lı yıllarda çekilen eski komik fotoğrafları var. Nikah ve düğün fotoğrafları bu alanda başyapıttır mesela.

SAMİMİYETSİZ!
Taci Kalkavan'ın esprili tweet'lerini ben de takip ediyorum, Ortaç'ın tespitleri de güzel fakat Adem Bey'e ayıp ediyor.
Ortaç bu fotoğraftan çok ekmek yedi, o fotoğraf olmasa bu kadar çok takipçisinin olmayacağını kendisi de biliyor ve fotoğrafı kaldırmak istemiyor. Ortaç bir de "Adem Bey, şöhret olmanın ya da bir şeyler koparmanın peşinde. Bu fotoğrafı Türkiye'de ve yurt dışında kullanan yüzlerce kişi var. O zaman herkese dava açsın" demiş.
Adem Bey'in ne işi olur şöhretle yahu ama Ortaç'ın var! Hatta ilk şikayetinde Adem Bey'e "Taci Kalkavan'ın film projesi olacak, seni oynatacağım" demiş. Adem Bey'i ünlü yapacak yani, yersen tabii!
Aslında çıkan bu haberlerden sonra Ortaç daha çok prim yaptı, eminim her çıkan haberden sonra "Gelsin yeni takipçiler" diye ellerini ovuşturuyordur.
Ortaç kardeş 'O fotoğrafı internette herkes kullanıyor' demek bir savunma değil; senin babanın, annenin fotoğrafını koysalar ne düşünürsün? 'Koysunlar, kullansınlar' deme; herkesin bir gururu var, kimse kendisiyle dalga geçilmesini istemez! Ayıp yahu, Adem Bey'in zaten zor bir hayatı var; bir de Twitter'da dalga konusu olmak kötü bir durum.
Aslında bu da Ortaç'ın samimiyetsizliğinin bir göstergesi. Twitter'da böyle birçok samimiyetsiz fenomen var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA