Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Bu adam bana bakıyor' cinayetleri

Beşiktaş'ın milli futbolcusu Gökhan Töre'nin Esentepe'de bir gece kulübünde silahlı saldırıya uğramasının nedeni kıskançlık kriziymiş. Görgü tanıkların ifadesine göre; bir bayan, erkek arkadaşına "Şu kızıl kafalı adam beni kesiyor. Ben rahatsız oldum" demiş. Adam da saydırmış kurşunları tak tak tak. Gökhan ile birlikte yaralanan kişi sayısı beş…
Gökhan ünlü olduğu için bu haberi konuşuyoruz. Türkiye'de hayat o kadar ucuz ki, yine aynı gece Ortaköy'de arkadaşlarıyla yolda yürüyen Erkan Bektaş, bir kafede çıkan kavga sırasında seken kurşunların kendisine isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Büyük ihtimalle o kafedeki kavga da 'Bu adam beni kesiyor' tartışmasından çıkmıştır. Türkiye'de bir kadının "Bu adam bana bakıyor" lafı cinayete azmettirmek aslında.

SİLAH SATIŞLARI!
Herkesin belinde silah olursa, olacağı da bu! Bin kere yazdık, Türkiye'de silah almak çok kolay. Son beş yılda bireysel silahlanma yüzde 50 arttı. Türkiye'de her dört kişiden birinde silah var. Bireysel silahlanma her yıl 3 bin can alıyor.
UMUT Vakfı'nın araştırmalarına göre; silahları "Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için ediniyoruz" diyenler, en çok yakınlarına silah doğrultuyor. Öfke kontrolü konusunda hep sınıfta kalıyoruz, olayların büyük kısmı tartışma üzerine yaşanıyor.
Canı isteyenin rahatlıkla silah aldığı bir ülke olmayalım. Silah ruhsatı verilirken titiz psikolojik muayeneye ihtiyaç var. Sonuçta Norveçli balıkçılar gibi sakin, huzurlu insanlar değiliz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA