Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İsyanqar26 ve Serseri Bela

Bu ikilinin yaptığı 'underground arabesk rap'i dinlerken a)Dehşete düşebilirsiniz, b) Dalga geçebilirsiniz, c) Anlamaya çalışırsınız, d) Sahici öfkelerini sevebilirsiniz, e) Hepsi… ;
İsyanqar26 ve Serseri Bela aynı klipte birbirlerinin elbiselerini değiş tokuş yapacak kadar garibanlar, yolda görseniz 'arıza tipler' der kaçarsınız. +18'lik şarkı sözlerini çocuğunuzun dinlemesini istemezsiniz.
Yaptıkları müzik birçoklarına vasat gelebilir ama varoşlarda büyük bir hayran kitleleri var. Müthiş bir öfkeleri var, "Benim mahallemde deniz yok ama, Yunuslar çok gezer buralarda", "Nasıl mutlu olabilirim 89 tane dosyayla" sözleriyle suça itilmiş genç edebiyatı yapıyorlar. Ya da esrara, hapa, suça bulaşmış tipler.
Ama kısıtlı imkanlarla, damardan şarkılar yapmışlar. En azından popo tokuşturan güzellerin arasında rap yapan Amerikalı siyahi rap'çilerden daha sahici duruyorlar. Buram buram 'öteki Türkiye' kokuyorlar! Özellikle varoşlarda liseli gençler, 'tekerlemeci pop'u, 'ağlak rock'ı değil; 'underground arabesk- rap'i, İsyanqar26 ve Serseri Bela gibilerini dinliyorlar.
Türkiye'de keşfedilmeyi bekleyen çok acayip bir 'underground arabeskrap' dünyası var. Belki de Türkiye'de geleceğin müziği 'underground arabesk-rap' olacak!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA