Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Redd'in yeni klibi

'Bir Yol Bulursun'; Redd'in 'Hayat Kaçık Bir Uykudur' albümünün en güzel parçalarından biri. Sözleri insana hüzünle karışık bir umut vâdeder. Hem bir teselli, hem de yeni bir başlangıç şarkısıdır. Müziği insana huzur verir...

BİR DÖNÜŞÜM...
Redd, bu şarkıya klip çekmiş ve şarkı çok farklı bir konuma yerleşmiş. Elbette bir sanat eseri her bakanın, dinleyenin gözünde farklı anlamlar ifade eder. Bazen çok sevdiğiniz bir şarkının kimin için ve neden yazıldığını duyduğunuzda şaşırırsınız. İşte o hesap; 'Bir Yol Bulursun'un klibinde genç yakışıklı bir 'beyaz yakalı' bunalıma giriyor, veriyor kendini alkole ve sonunda travesti oluyor.
Bu şarkı bir travesti için de yazılabilir. Sonuçta herkes bir şarkıdan kendinden bir şeyler bulur ve ona çok farklı anlamlar yükleyebilir. Beni asıl şaşırtan şey; Türkiye'de filmlerde, tiyatro oyunlarında, dizilerde ve kliplerde travesti olan herkesin seks işçisi olması. Her travesti mutlaka hayatta kalmak için otoyollarda müşteri kovalıyor.
Evet, Türkiye'de travesti gerçeği bu, lakin her zaman da gerçekleri anlatmak zorunda değiliz. Özellikle de kamera karşısında...
Klipteki yakışıklı genç, travesti olup başka bir iş yapsaydı, bir bankacı veya sigortacı falan olsaydı ne fark ederdi? Klipte travestiye dönüşen yakışıklı genci Ahmet Melih Yılmaz oynuyor. İleride Yılmaz'ı daha çok konuşacağız. Bu arada klibin yönetmeni Burcu Erdoğan'ı da kutlamak gerek; kaliteli bir işe imza atmış. Bu klip TV'de ekrana gelmez gibime geliyor çünkü içki, alkol, travesti... gibi RTÜK'ün kızacağı unsurlara bolca yer verilmiş. Doğruyu söylemek gerekirse; müzik piyasasında RTÜK, kimsenin umrunda değil. Klipler artık internetten izleniyor. Redd gibi cesur gruplar da sadece internette yayınlansın diye klipler çekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA