Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Derya haklıysa yapılan çok ayıp

İki hafta önce Posta'da Müge Dağıstanlı imzasıyla çıkan 'Büyük rezalet' başlıklı haberde; 2011'de 'Survivor'da birinci olan milli yüzücü Derya Büyükuncu, neredeyse vatan haini ilan edilmişti!
Haberde; Büyükuncu'nun ödül olarak aldığı 500 bin liranın yarısı olan 250 bin lirayı, söz verdiği gibi işitme engelli çocuklara bağışlamadığı iddia ediliyordu.

KOKUSU ÇIKTI
Acun Medya Genel Koordinatörü Ebru Atasav, "Derya'ya üç aydır ulaşamıyoruz. Engellilerin parasını Derya'da bırakmayız" diyordu.
Ben de "Aradan yıllar geçmiş, neden şimdi 'Ulaşamıyoruz' diye bir açıklama yapılıyor? Madem paranın yarısını alırız diye sözleşme imzalatıldı, Derya'ya neden 250 bin lira verilmedi?" sorularını yöneltmiştim.
Konuyla ilgili yazımı "Kafa bulandıran bir haber, yakında çıkar kokusu" diye bitirmiştim.
Çıktı kokusu...
Derya şu açıklamayı yapmış: "20 senedir ABD'de yaşıyorum, şimdi mi kaçak oldum? Bana gazeteciler ulaşıyor da Acun Medya mı ulaşamıyor? Bana iki sene gecikmeli olarak para ödendi. Elime 500 bin liranın yarısı bile geçmedi. Çok zor durumda kaldım. Avukat masrafları için çok büyük paralar ödedim. Parayı alırken, ödenmesi gereken faizi de almadım. Hal böyle olunca, elime tabii ki 500 bin liradan daha az bir para geçti. Ben hiçbir zaman 'Bağış yapmayacağım' demedim. Elbette hakkımı aldıktan sonra geri kalan kısmı bağışlayacağım." prestij kaybı Derya elbette iki yıllık gecikmenin faizini de alacak. O adada aylarca aç ve susuz yarıştı. Eğer Derya'nın sözleri doğruysa, Acun Ilıcalı yine bir yarışmacısının açıklamaları yüzünden prestij kaybı yaşayacak. Ya yıllarca büyük özveriyle milletine hizmet etmiş, kimi zaman kendi cebinden paralar ödeyerek yüzme şampiyonalarına hazırlanmış Derya'nın haksız yere uğradığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA