Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

9.2 milyon dolarlık yatak

Kıbrıs asıllı İngiliz sanatçı Tracey Emin'in 'My Bed' (Yatağım) adlı eseri, dağınık bir yatak ve etrafındaki çöp ve aksesuvarlardan oluşuyor. Emin'in 1998'de kendi deyimiyle 'ölümüne aşık' olduğu bir adamla yaşadığı ayrılık sürecinde dört gün boyunca çıkmadığı bu yatak, birçok sanat evinde sergilenmişti. Altı ay önce de 9.2 milyona dolara alıcı buldu.
Geçtiğimiz günlerde Oxford Üniversitesi'nden sanat tarihi profesörü Martin Kemp, Emin'in yalancı olduğunu iddia etti. Kemp, yastıkların ve çarşafların yeterince buruşuk olmadığını, yatağın yanındaki boş alkol şişeleri, prezervatif ve bilumum eşyanın mizansenden ibaret olduğunu ve Emin'in bu yatağı kullanmadığını açıkladı. Doğrusu bu yatak sanat eseri mi, tartışılır.
Post-modern sanat anlayışıyla ilgili kafanızı ütüleyecek değilim ama bence sanat eseri değil. Eğer Tracey'nin yalan söylediği kanıtlanırsa, asıl bu yatağa 9.2 milyon dolar veren kişi, 'Ben nasıl bu kadar keriz olabilirim!' diye günlerce bu yatakta yatıp ağlasın.
Emin olun, yatağı daha yüksek fiyata satar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA