Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Artık Sabri ve Selçuk düşünsün!

Futbol Federasyonu, Süper Lig'de yabancı sayısında öyle bir 'u' dönüş yaptı ki, Aziz Yıldırım bile sahaya 11 yabancıyla çıkacağını hayal etmezdi herhalde. Artık kulüpler, 28 kişilik kadroda 14 yabancıya sahip olabilecekler ama UEFA'ya, FIFA'ya, sigortaya ve oyuncuya borcu olmamak şartıyla. Vergi borcu da olmayacak elbette!
Türkiye'de borçsuz kulüp var mı? Bu borç hesabı nasıl yapılacak?
Bu borç maddesinde hata var!
Yabancı sınırlaması nedeniyle hak etmedikleri paraları kazanan vasat yerli futbolcuların artık işi zor! Futbolcu havuzunda büyük rekabet yaşanacak.
Yerli futbolcular, para kazanmak için ucuz yabancı futbolculardan daha iyi olduklarını kanıtlamak zorunda kalacaklar veya yurt dışına daha çok transfer olacaklar.

DÖRT BÜYÜKLER YAŞADI
Rekabet kaliteyi artırır ama Türkler'in yabancı hayranlığını da unutmamak gerek! Süper Lig'in kısa sürede kalitesiz yabancı futbolcu çöplüğüne dönüşme ihtimali de var!
Yeni kurallardan kısa vadede en karlı çıkacaklar ise dört büyükler olacak. Artık Avrupa kupalarında daha güçlü kadrolarla sahaya çıkacaklar, Süper Lig'in seyir zevki aratacak. Ancak her şeye rağmen biz, asıl altyapıdan futbolcu yetiştirmeliyiz. Yoksa yabancı sayısının artırılması; Süper Lig'i yukarıya çıkarırken, Milli Takım'ı daha da dibe sürükleyebilir! Federasyonun 14 yerli futbolcu içersinde ikisinin altyapıdan yetişmesini zorunlu kılması ve bu sayının 2016'da üçe, 2017'de dörde çıkacak olması için ise "Yetmez ama evet" diyorum. Sisteme uyup altyapıdan futbolcu yetiştirenlere sezon sonu 10 milyon TL teşvik verilmesi ise en doğru karar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA