Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Charlie Hebdo'nun faturası kime çıkar?

Gündem, Charlie Hebdo katliamı… Memlekette herkes terör uzmanı olduğuna göre benim de söyleyeceklerim, komplo teorilerim var: Charlie Hebdo saldırısı için Avrupa'nın 11 Eylül'ü deniyor. Yarattığı psikolojik etki bakımından da 11 Eylül'ü hatırlatıyor.
En çok üzerinde durulması gereken ise insanlar üzerinde yarattığı travma zaten!
11 Eylül 2001 tarihinde amatörce pilot eğitimi almış teröristler tarafından uçurulan uçakların gökdelenlere çarpması ve bir uçağın içindeki yolcularla birlikte havaya uçurulması hâlâ tartışma konusu. Birçok insan, 11 Eylül ölçeğinde bir saldırıyı amatör pilotluk eğitimi almış teröristlerin yapamayacağını düşünüyor.
11 Eylül saldırısını sorgulayan, çıkan yalan haberleri deşifre eden belgeseller bile çekildi. Ama bu belgeseller, araştırmalar vs. sadece birer komplo teorisi olarak akıllarda kaldı. Asıl önemli olan, yaratılan genel algıydı. Başta ABD olmak üzere 'İslamofobi' tüm dünyada yükselişe geçti. 11 Eylül'ün yarattığı travma o kadar büyüktü ki, Afganistan'ı işgal etmek ABD'yi kesmedi.
Ardından Irak işgal edildi. Ortadoğu kan gölüne döndü. Milyonlarca Müslüman hayatını kaybetti. Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar hâlâ 11 Eylül'ün izlerini taşıyor.

YİNE AYNI TRAVMA
ABD'nin Irak'ı işgal nedeni olarak gösterilen kimyasal bombaların aslında var olmadığı sonradan anlaşıldı ama ne fark eder? Özgür Batı, Irak'a demokrasiyi getirmişti sonunda.
Ne demokrasi ama hâlâ her gün onlarca insan ölüyor!
Aradan yıllar geçti ve ABD, bir sabah Usame Bin Ladin'i ölü ele geçirdiğini açıkladı. Neden ölü ele geçirdi? Sağ yakalasaydı daha çok işine yaramaz mıydı? Ya da Ladin'in cesedi neden gösterilmedi, okyanusta bilinmeyen bir yere bırakıldı? Bu sorular da sadece komplo teorileri olarak akıllarda kaldı.
Önemli olan dünya üzerinde yaratılan genel algıydı: Müslümanlar=terörist.
Bu algı yönetimine katkıda bulunan Müslümanlar yok mu? Var elbette, belki de asıl sorumlu onlar!
Gelelim Avrupa'nın 11 Eylül'ü Charlie Hebdo katliamına… Avrupalılar, 2014'ü İslami rakidal terör örgütlerinin kafa kesme videolarını izleyerek geçirdiler.
Kendileri hızla yaşlanırken, ülkelerine göç eden Müslüman nüfusun büyümesinden zaten rahatsızlardı. Birçok Avrupa ülkesinde İslam karşıtı gösteriler düzenleniyordu.
Charlie Hebdo katliamı tam da bu döneme denk geldi!
Tıpkı 11 Eylül saldırısında olduğu gibi Charlie Hebdo katliamında da kafa karıştıran birçok gelişme var. Cezayir asıllı Fransız vatandaşları Cherif (32) ve Said (34) Kouachi Kardeşler, Avrupa tarihinin en önemli terörist saldırısını gerçekleştirdiler.
İki kardeş, her şeyi en ince ayrıntısına kadar planladılar ama kimliklerini kaçtıkları araçta unuttular!
Hadi biri unutabilir ama ikisinin birden kimlikleri unutması enteresan. Kimliklerini aynı cüzdanda mı taşıyorlardı yani? Hangi terörist böyle bir saldırıya yanında kimliğiyle gider?

İSLAMOFOBİ ARTIYOR
Fransız polisi kimlikleri ele geçirdiğinde hemen medyaya yayınladı. Çok geçmeden de kaçınılmaz son gerçekleşti; Kouachi Kardeşler ölü ele geçirildi! Evet, markette rehineler vardı ama Fransız polisi Kouachi Kardeşler'i sağ ele geçirmek için hiç uğraşmadı! Daha da enteresanı; Fransa'da 10 binlerce polisin görev aldığı operasyonları yönlendiren komiserlerden biri olan Helric Fredou'in intihar ettiği açıklandı!
Tıpkı 11 Eylül gibi Charlie Hebdo katliamı da şüphe uyandıran soru işaretleri ile çok ama çok tartışılacak. Ama akıllarda tek bir şey kalacak; o da Müslümanlar=terörist. 'İslamofobi' daha da yükselişe geçecek.
Ve bu yükselişin de bir kırılma noktası olacak. Obama gidecek, yerine belki Cumhuriyetçiler gelecek! Belki de 11 Eylül sonrasında olduğu gibi Ortadoğu'da yeni savaşlar yaşanacak!
Çok klişe bir komplo teorisi olacak ama defalarca tecrübe edildi: Silah endüstrisi yine savaş istiyor! Bakalım Charlie Hebdo'nun faturası ne olacak, piyango hangi ülkeye çıkacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA