Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni lahmacun kriteri

Türkiye'de yılda ortalama 3.5 milyar adet tüketildiği tahmin edilen lahmacun için Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yeni kriterler belirlemiş.
Lahmacundaki et oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkacakmış. Böylece lahmacun fiyatları da yüzde 20 artacak. Bu kritik gelişme, sağlığımızı düşünen bir zam bahanesi mi acaba?
Sektör temsilcileri, "Artık fiyatı 3 liranın altında kalan lahmacuna dikkat" diyormuş. Vallahi hiç korkmadım.
Yüzde 25 et oranı da iyiymiş, ben hiç bu kadar büyük bir yüzde beklemiyordum. Taş çatlasın yüzde 10 falan diye tahmin ediyordum.
Geri kalanlar da tavuk taşlığı, kemik tozu vs. Et oranı azmış çokmuş toplum olarak biz onu çoktan geçtik! Yeter ki sağlıklı olsun, biz bol soğanlıya da razıyız!
Aslında lahmacunun ayarıyla hiç oynanmamalı, alışmıştık eski tadına. Baksanıza yılda 3.5 milyar adet lahmacun tüketiliyormuş. O kadar lahmacunu hangi arada yedik acaba?
TSE sevabına bir ara poğaçadaki peynir miktarını da araştırsa ne iyi olur. Ben hiç peynir görmüyorum da! Peyniri kuyumcu tartısıyla tartıp koyuyorlar herhalde. Yazının sonunda mesajı da verelim; daha çok gıda mühendisi kadrosu, daha çok denetim, daha sağlıklı toplum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA