Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Okul servislerine imtiyaz tanınmalı

Hıncal Abi (Uluç) önceki gün yine çok önemli bir sorunumuzu yazı konusu yaptı: Okul servisleri. Yunanistan'daki seçim sonuçlarından, Kobani'den, Burak Yılmaz'ın sakatlığından vs. çok önemli bir konu bu.
Bizim şöyle bir hastalığımız var: Hep büyük meseleleri kafaya takarız, aslında büyük meselelerin çözümü en küçükten başlar!
Mersin'de geçtiğimiz Aralık ayında trafikte yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada, bir araç sürücüsü, içinde öğrencilerin bulunduğu okul servisine silahla ateş açmıştı. Kurşunlardan biri 11 yaşındaki İlayda G.'ye isabet etmiş ve zavallı kız yaralanmıştı. Geçtiğimiz cuma İlayda'nın annesi, okulun karne töreninde elinde bir kanlı çocuk elbisesi ile kürsüye fırladı. Annenin isyanı; taşıdığı çocukları arabada bırakan, dışarı fırlayan ve neredeyse cinayete neden olacak bir kavgaya sebep olan şoförün hâlâ o okulda görev yapmasıydı. Elbette servis şoförünün hatası var ama asıl hata servis şoförüne saldıran silahını ateşleyen psikopatta! Elbette yetkililerin de hatası var. Hıncal Abi meseleyi şu satırlarla çok güzel özetlemiş: "Amerika'da okul servisleri, en imtiyazlı arabalardır. Başkan'ın arabasından daha fazla özen gösterilir trafikte onlara.
Bir okul servisi durdu mu, arkasındaki tüm arabalar durur.
Sollayıp geçmek yasaktır. Servis sürücüsü, inen çocukları dikkatle izler. Çocukların tümünün ellerini, karşılayıcıları tutuncaya kadar arabayı sürmez..."

TELEF OLUYORLAR
Peki, bizde nasıl? Her gün iki oğlunu sabah servise veren bir babayım. İstisnasız her sabah çocukları okul servisine bindirirken arkadaki sürücülerin korna tacizine maruz kalıyoruz. Bir insan, küçücük çocuklar okul servisine binerken 30 saniye neden beklemez?
Neden kornaya basar, öfkelenir, küfür eder, silah çekip küçük bir çocuğu yaralar?
Güvenlik, korna tacizi bir tarafa bir diğer sorun ise büyük şehirlerde çocukların okul servisinde geçirdikleri uzun süreler...
Trafik sıkışıklığı yüzünden çocuklarımız okul servislerinde telef oluyor. Hadi biz büyükler trafik sıkışıklığına bağışıklık kazandık; bu küçük çocukların günahı ne? Hiç abartmıyorum, eğitime yapılacak en büyük destek, trafikte okul servislerine öncelik tanınmasıdır.
Hatta okul servislerine yol vermek zorunlu olmalı!
Günde iki-üç saatini okul servisinde geçiren çocuklardan nasıl sağlıklı nesiller yetiştirebilirsiniz ki?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA