Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Telefon tacizi

Dün sabah saat 09.15'te cep telefonum çaldı... Açtım telefonu, bir kadın "Merhaba" dedi. Ben de "Merhaba" dedim ve "X firmadan arıyoruz" lafını duymamla kapatmam bir oldu. Sonra nasıl sazan gibi atlayıp "Merhaba" dediğime güldüm. Ardından kendimle bir iç hesaplaşma yaşadım. Ben bu kadar kolay sazan olamam. Telefon erken bir saate aranmıştı. Üstelik numara 444'lü değildi, 0532'li bir numaraydı. "Merhaba" gayet normal ve makul bir ses tonuyla söylenmişti vs.; sazanlığım için bahaneler ürettim durdum.
Siz, benim gibi boşta bulunup "Merhaba" demiyorsunuzdur ama eminim benim gibi günde dört-beş kez call-center'lardan telefon ve üstüne beş-altı kez kurumsal mesajlar alıyorsunuzdur. Herhalde günde 10 dakikamız bu gereksiz çağrılara bakmakla geçiyor. Güya pazarlama amaçlı istenmeyen telefon ve mesajlara ceza kesilecekti, yasa çıkmıştı. Ceza kesilmesi için herhalde başvuruda bulunmamız lazım. Kim uğraşır bununla! Bu düpe düz telefonla tacize giriyor. Bu sorunu çözecek daha basit formüller üretilmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA