Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Başka sorun yok mu?

150 dakikayı bulan dizi süreleri, setlerdeki çalışma şartları Engin Günaydın'ı da isyan ettirmiş, "Ben artık yokum" demiş. Oyuncu, Cumhuriyet'ten Neslihan Akdaş'a konuşmuş: "... Sonrasında ne olduysa dizilerin süreleri uzadı. Prova yapamıyorduk, zaman yoktu... Sorun o kadar büyüdü ki, hatalı çekilmiş sahneler bile izleyicinin önüne çıkar oldu. Hedef şu olmuştu: Bandı yayına yetiştirelim de ne olursa olsun. Tiyatro ve sinema tehlike altında değil şimdilik. Ama ben mesleki yolculuğuma buralarda devam etmek istiyorum. Mesleğimi severek yapmak istiyorum."
Günaydın haklı; uzun dizi süreleri kaliteyi düşürdü. Bundan bütün oyuncular şikayetçi ama oynamaya devam ediyorlar. Madem bu kadar yakınıyorsunuz, Günaydın gibi radikal bir karar alın ve mutlu olduğunuz projelerde çalışın. Hem yakınıp, hem de oynamaya devam ederseniz hiçbir şey değişmez. Bu tezat hem oyuncuların başka iş yapamam korkusundan, hem de 'sistem kötü de olsa paramızı kazanıyoruz' anlayışından kaynaklanıyor.
Lütfen Türkiye'de başka sorun yokmuş gibi dizi sürelerinden şikayetçi olmayın. Katıldığım her programda sohbet dönüp dolaşıp dizi sürelerine geliyor. Eskiden 'Mankenden oyuncu olur mu?' tartışması vardı, bir-iki yıl sürmüştü. Dizi süreleri tartışması, onu da geçti. Ne bitmez geyikmiş bu arkadaş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA