Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İnsan düşmanı!

Nepal'de meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem sonrası bin 500 kişinin yaşamını yitirdiği ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği saatlerde şarkıcı Leman Sam şu tweet'i yazdı: 'Nepal'de Hindu tanrıçası için yüzlerce hayvan katletmişlerdi, cezasız mı kalacaktı! Bugün binlercesi öldü, tanrıçaları kabul etsin artık...'

ABARTILI BİR SEVGİ
Bu nasıl bir zihniyet? Allah akıl fikir versin... Hayır, bir de böyle insan düşmanları, aydın sayılıyor bu memlekette. Sam'ın Kurban Bayramı'nda attığı 'Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor' tweet'ini savunanlar şimdi ne diyecekler acaba?
Leman Hanım hayvanları sevin, çok sevin, onlar için her şeyi yapın ama bu söylenecek laf mı şimdi?
Hayvan sevgisi için depremde ölenlere kızmak, lafı 'Oh iyi oldu'ya getirmek nasıl bir ruh halidir?
Her şeyin fazlası zarar; hayvan sevgisinden kafayı yemek de bu olsa gerek. Var böyle hayvan sevgisini abartanlar da!
Leman Hanım; siz en iyisi bir psikoloğa gidin, hem orada hamamböcekleriyle olan dostluğunuzu da anlatırsınız. Size de bir çare bulurlar herhalde.

HALK DÜŞMANI!
Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat, 'İzmir'e geldim. Hava parçalı bulutlu, özgürlük kokuyor' diye tweet atmış. Yazarın bir takipçisi de o tweet'in altına şunu yazmış: '27 Nisan'da kamyoncu ve şoför esnafı greve gidiyor, keşke nakliye garajına gidip onlara da sorsanız ne kadar özgürsün diye?'
Kırıkkanat takipçisine ne karşılık verdi dersiniz? Aynen şöyle yazmış: 'Kamyoncular ve şoförler benim okurum değil. Zaten kitap okuru da değiller. Ben okurlarımla buluşmaya geldim İzmir'e!'
Kırıkkanat da, Leman Sam'ın halk düşmanı versiyonu. Bu hanımefendi daha önce de sahilde mangal yapan garibanlar için 'Kısa bacaklı, kıllı mangalcılar' demişti, ortalık karışmıştı. Herhalde yeni kitabı için yine orta direği aşağılamayı reklam yöntemi olarak seçmiş.
Ne yazık ki, Türkiye'de halkı aşağılayanlar aydın sayılıyor. 'Göbeğini kaşıyan adam', 'Bidon kafalılar' söylemleri, sosyal demokratlar arasında prim yapıyor. Bundan en çok zarar gören de gerçek aydınlar oluyor.
Türkiye'de aydın, entelektüel insana olan kızgınlığın kaynağı bu halk insan düşmanı sözde sanatçılar, yazarlar, aydınlar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA