Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kayahan'ın mirası

Rahmetli şarkıcı Kayahan'ın ilk evliliğinden olan kızı Beste Açar, babasının mal varlığının tespiti için mahkemeye başvurmuş.
Beste Açar'ın avukatı, "Prosedür gereği yapılan bir uygulama bu. Veraset davalarında bütün mal varlığı ortaya çıkarılıyor" demiş. Benim bildiğim Kayahan, ölmeden önce mal varlığını paylaştırmıştı. Kayahan'ın öyle çok gayrımenkulü yoktu; iki-üç evi, üç arabası vs. vardı.

HAKSIZLIK OLUR
Kayahan'ın asıl mirası geride bıraktığı unutulmaz şarkıları... Kayahan, bestelerinin nasıl yorumlanacağına çok önem verir, kolay kolay kimseye şarkı vermezdi. Eşi İpek'e de "Şarkılarımı doğru insanlara ver, elde edeceğin gelirden de Beste'nin hakkını unutma" dediği rivayet ediliyor.
Vakti zamanında Kayahan, özel hayatındaki tercihler yüzünden Beste Açar'a çok kızmış, uzun süre konuşmamıştı.
Baba-kız daha sonra barışmış ama Beste'nin deli dolu ruh hali hep kriz yaratmıştı. Son dönemde de Kayahan ile Beste'nin birbirlerine çok yakın olmadıkları konuşuluyordu.
Veraset davası prosedür gereği açılıyor ama mirasçılardan biri haksızlığa uğradığını düşünürse, başka davalar da açabiliyor. Umarım miras yüzünden Beste ile İpek'in arası açılmaz. Yoksa olası bir miras kavgası magazin basınında aylarca konuşulur ve bu da en çok Kayahan'ın anısına haksızlık olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA