Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ünlüler neden boşanıyor?

Bade İşçil-Malkoç Süalp, Ece Erken- Serkan Uçar, Yeşim Salkım-Hakan Eratik vs... Şu sıralar magazin gündemini ünlülerin boşanma dilekçeleri, kavgaları belirliyor. Filmi biraz geriye saralım: Ata DemirerÖzge Borak, Okan Bayülgen- Şirin Ediger, Murat Yıldırım- Burçin Terzioğlu, Ece Sükan-Ümit Benan, Metin Şentürk-Fulya Kalkavan, Emel Yıldırım-Erdal Acar... Boşanmayan ünlü kaldı mı?
Neden bu kadar çok ünlü boşanıyor acaba? Aslında toplumun genelinde boşanma oranı her yıl hızla artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre; 2014 yılında boşanan çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 4.5 artarak 139 bin 913'e yükseldi. Geçim sıkıntısı, bireysel, özgür yaşama duyulan özlem, çalışan kadının sayısının artmasına bağlı olarak kadınların daha özgür olmaları, mutsuz bir hayata ve kocalarına boyun eğmemeleri gibi boşanmalardaki artışın birçok nedeni var.
Ama ünlülerin geçim sıkıntısı yok, bireysel hayatlarını, zevklerini daha kolay yaşayabiliyorlar. Ünlü kadınların ekonomik özgürlük diye de bir dertleri yok, zaten yaşam standartları çok yüksek.
Ünlülerin çabuk boşanmaları, evlilikte ün ve paranın da her zaman mutluluk getirmediğini gösteriyor. Aslında çok konuşulmuyor ama boşanmalarda cinsel hayatın da etkisi fazla. 'Hadi asgari ücretin altında çalışanlar ya da orta direk tabaka; geçim sıkıntısından, çocuklara bakmaktan sevişmeyi bile unutuyor. Ünlülerin cinsel açıdan ne derdi olabilir ki?' demeyin! Onların derdi de cinsel doyumsuzluk, tatminsizlik ya da 'azgın teke sendromu' olabilir. En iyisi bu soruları da Haydar Dümen yanıtlasın...

SORUN GÜÇLÜ EGO
Galiba ünlülere mesleklerinde başarıyı getiren özgüven ve güçlü ego, özel hayatlarında onları daha tahammülsüz bireyler yapıyor. Benmerkezci olmaları da boşanmalarına neden oluyor. Küçük krizlerde ve mutsuzluklarda daha kolay boşanma kararı alabiliyorlar.
Ünlülerin boşanma haberlerinin toplumda üzüntü yaratması da tezat bir durum aslında. Fakir ve orta direk aileler büyük mutsuzluklara ve zorluklara rağmen evliliklerini son ana kadar sürdürmeye çalışırlarken, ünlülerin güçlü egolarına yenilerek boşanmaları niye üzüntü yaratıyor ki?
Onlar daha mutlu, güçlü, özgür olmak, daha büyük hazlar yaşamak için boşanıyorlar... Alttakiler ise bıçak kemiğe dayandığında, aile içi şiddet doruğa çıktığında... Sıradan insanın boşanması sadece cinayetle son bulunca haber oluyor, o da üzülelim diye üçüncü sayfada!
Ünlülerin boşanmaları ise yüklü nafaka tazminatları, evler, arabalarla, yatlarla manşetlere çıkıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA