Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu orta saha çöker

Fanatik gazetesi 'İşte Fatih Terim'in kafasındaki ilk 11' diye güzel bir manşet yapmış. Fatih Terim, Burak Yılmaz'ın yerine Cenk Tosun'u da oynatabilir, Volkan Şen'e de yer bulabilir. Bu ilk 11 tartışmaları bitmez zaten, şimdi çocuklar bile derslerde canı sıkıldıklarında defterlerine kendi 11'lerini yazıyorlardır; biz de öyle yapardık.
Peki, Milli Takım'ın en zayıf bölgesi neresi sizce? Bence orta saha. Evet, en güçlü olduğumuz bölge, defanstaki eksikler yüzünden en zayıf halkamız.
Oğuzhan ve Selçuk'un teknik kapasiteleri yüksek ama dirençli futbolcular değiller, defansif yönleri zayıf. Ozan desen Mehmet Topal'ın görevini üstlenecek kalitede ve formda değil. Arda ve Hakan Çalhanoğlu'dan da orta sahaya pek yardım beklemeyin. Milli Takım'ın asıl sorunu; stoper eksikliği yüzünden Mehmet Topal'ı orta sahada oynatamamasıdır. Keşke Fatih Terim ile Ömer Toprak arasındaki kriz tatlıya bağlansaydı ya da Emre Belözoğlu kadroya alınsaydı. Topal'ın stoper oynadığı, pres yapmayan bu fazla ofansif orta saha, İspanya ve Hırvatistan maçlarında çökebilir. Belki de Terim 4-6-0'ı deneyebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA